"När man vill samma sak så blir allt lättare"

Stora, små, unga och gamla – i integrationsprojektet på Ekön är alla är välkomna. "Vi måste stå tillsammans" säger Emma Fransson, projektledare stadsdelsutveckling på Platen.

Samarbetet är mellan Platen och ABF och började genom viljan att skapa aktivitet och ett tryggt rum för människorna i området.

– Vi har varit igång ett år, och det här är egentligen våran första ordentliga mötesplats. Den ska finnas till för hyresgästerna på Ekön så vi kan samlas och bygga broar mellan varandra. Både mellan hyresgästerna, Platen och samhället, säger Emma Fransson och tillägger att Rose-Marie Lundh från ABF tidigt kom in i projektet.

 

– Vi har samma värderingar och tankesätt hur vi vill jobba. När man vill samma sak så blir allt lättare och att man kan stötta sig mot varandra, säger Emma.

Under lördagen besökte Kjell Zingmar, samordnare på Räddningstjänsten, projektets lokal för att prata om brandsäkerhet.

– Det är väldigt inspirerande att vara här, att se hur man samarbetar. Vi blev kontaktade av Safaa att komma hit. Nu när det har hänt grejer i området så är det lite extra bra att komma ut och prata, säger han.

 

Saafa Chit är en av de cirkelledarna som har gjort samarbetet möjligt genom hennes kontaktnät och hennes engagemang i människor.

– Vi är flera som hjälps åt, alla kanske inte syns och hörs men de finns här. Men vi är som en familj som tar hand om barnen. Men det hade aldrig gått utan Emma och Rose-Marie, säger Safaa.

Enligt Emma Fransson är mötesplatsen viktig, men att man inte bara ska hänga i lokalen.

– Det ska finnas ett mål med att komma hit. Att man får ett sammanhang, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa