Wahlström valdes på lugnt årsmöte

Flera nyheter blev det på måndagskvällens årsmöte i Piraterna. Thomas Wahlström valdes till ny ordförande i speedwayklubben.

– Vi jobbar på ganska rejält nu. Det är stabilt och marknadsgruppen jobbar på bra, säger Thomas Wahlström.

Ett 45-tal personer närvarade på årsmötet som gick lugnt och positivt till. Ekonomirevisionen för föreningen kunde dock inte redovisas då den inte är klar. Den tas på ett nytt möte 30 mars. 

Thomas Wahlström är 66 år och har alltid varit Motalabo. De sista 25 åren jobbade han i Vikingstad, bland annat som ledare för inköp och försäljning på ett företag. Han har flerårig erfarenhet av styrelsearbete i olika företag.

Idrottsbakgrunden är att han spelat fotboll i Maif och varit ordförande i Fågelsta AIF. Han har också varit ungdomsledare i LSW, för sonen Tobias Wahlström och hans fotbollslag för pojkar födda 1982.

I Piraterna har Thomas Wahlström suttit med i styrelsen ett år, kom med under 2019.

På årsmötet på måndagen valdes Wahlström till ny ordförande efter Sven Gustafsson som vill trappa ned. Gustafsson blir ändå kvar i styrelsen.

Avgår gör Yngve Rylander.

– Det tar för mycket tid och det var en tung höst, säger Rylander.

Jordie Flordin, känd från Motalas lokalrevy, invaldes som ny i styrelsen efter Yngve Rylander.

Vad är viktigast för Piraterna just nu?

– Att behålla en stabilitet i ekonomin. Det gäller att vi får näringslivet att ställa upp. Det är genom sponsorer vi måste klara det här, och genom att hålla kostnadssidan nere, säger Thomas Wahlström.

Piraterna ska ha framöver ha ett möte med fastighetsägaren för arenan, Motala kommun, om årets arrende.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa