Visst kan IFK Motala bygga vidare

Inget tak till nästa säsong, men en hall kommer det att bli så småningom. Jag ser inga hinder för IFK Motala att bygga vidare i högsta serien.

Jag kollade till på en gammal lagbild häromdagen. En jubelbild på Motalalaget som var klart för kval till elitserien. Det är tre år sedan, februari 2017. Lagbilder säger mycket om historien, och om hur en klubb har utvecklats och har jobbat.

I det lag IFK hade då är alla tre ledare, Stefan Lönn, Björn Beckne och Mattias Sjöholm, kvar nu och halva laget är kvar i spel på en högre nivå. De åtta på bilden som kört vidare är Jussi Aaltonen, Olle Nordlund, Nicklas Ögren, Fredrik Lönn, William Lövstedt, Erik Litzén, Anton Spångberg och Viktor Spångberg. De åtta som slutat eller gått till andra lag är Kristofer Gustafsson, Emil Ring, Eric Lisell, Daniel Lehnbom, Lucas Hovlund, Eric Olsson, Hannes Karlsson och Patrik Spångberg.

På de fyra säsonger som varit sedan dess har IFK vunnit två kval och gått till slutspel två gånger. Det har varit framgång och uppåtkurva. Trots att det inte hänt något i hallfrågan har IFK kunnat locka både nyförvärv, nya ledare och hittat nya sätt att utveckla laget, både i träning och i att bygga gruppdynamik.

Kort och gott, det har gjort ett skickligt hästjobb som tagit Motalabandyn vidare. Trots sliten utomhusanläggning och trots jobbigt väder.

Om laget och klubben vill är det klart som tusan att det går att ta det här vidare. Kan Frillesås satsa, klubben pratar om att träna nåt pass i veckan många mil bort, och kan AIK under slutspel boka möten med nyförvärv, så kan IFK. Strul i hallfrågan behöver inte alls betyda någon död som bandyvänner i affekt uttryckt sig. Hitta nya lösningar, som hjälpen från Per Gullbrand och Agne Bergvall, och hitta annat som lyfter så är elitseriebandyn i Motala för att stanna.

Jag tycker synd om IFK att man drabbas av politikers svårigheter att visa tydlighet. Den styrande Alliansen har uppenbart interna meningsskiljaktigheter, vilket nu blivit till att fix av gamla banan och en ny utebana utlovats. Det får IFK lita på, alltid något positivt. Sedan finns en majoritet i teorin för att vilja bygga hall, men att den majoriteten inte anger tidpunkt för bygge och innehåller "beröringsskräck" och politiskt spel skapar osäkerhet.

Jag tror att det blir en bandyhall i Motala till slut, men jag är närtid säker på ännu en säsong utomhus. Det är bara för IFK Motala att tugga i sig det och trots besvikelsen över politikers ovilja ändå satsa, så som gått utmärkt de tre senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa