"Vill vara med och driva spelet"

Nye IFK-spelaren Anders Persson från Tellus har nu flyttat till Motala inför bandysäsongen. "Jag vill bidra med rutin och bra passningsspel till ett ungt och välspelande lag", säger han.

8 augusti 2019 15:00

Han har spelat många säsonger i Hammarby och kommer senast från tre år i Tellus. Nu har Anders Persson anlänt i Motala där han ska spela bandy framöver.

– Det känns bra. Det är lite annorlunda, helt klart en omställning från att ha bott i Stockholm i stort sett hela mitt liv. Jag tycker Motala är en trevlig stad och jag bor i bra läge.

Det blev ett ganska självklart val för Anders Persson att flytta till Motala.

– Jag har spelat i Tellus i tre år och vi åkte ur. Jag hade absolut ingen lust att spela i Allsvenskan. Samtidigt blev jag klar med skolan i våras. Då var det lägligt att röra på mig. Motala presenterade sig och jag har fått en väldigt bra bild av en fungerande verksamhet. Det är ett lag som är ungt, men har utvecklats för varje år och spelar bra och rolig bandy. Det var viktigt i mitt beslut att det är ett lag som verkligen vill driva spelet själva. Det har också löst sig smidigt med jobb och bostad, säger han om sitt klubbval.

När IFK Motala offentliggjorde värvningen av Persson sade klubbchef Pär Beckne att han kan användas både som mittfältare och försvarare.

Själv vill dock nyförvärvet helst spela på mitten.

– Jag har spelat lite allt möjligt, mittförsvarare några år i Hammarby och lite ytterhalv, så jag kan spela där det behövs. Men det är väl egentligen som mittfältare jag är tänkt och det är där jag vill spela också. Jag har ingen ambition att spela försvarare.

Är det mer som defensiv mittfältare du trivs då?

– Jag har ju spelat som en av två sittande i Tellus de senaste åren. Sedan i vilken roll IFK vill använda mig får vi se. Det finns ju ett antal spelare på alla positioner här redan.

När Anders Persson får chansen att beskriva sig själv som spelare låter det så här:

– Ganska bollsäker tycker jag. Vill gärna spela med andra, med mycket passningar. Sedan är jag väl stark fysisk och jobbar hårt.

Utifrån det du sett av IFK, vad tror du att du kan tillföra till laget?

– Svårt att säga, men åtminstone lite rutin. Det är ett ungt lag. Jag blir femte äldst trots att jag bara är 27 år. Jag har ändå spelat en del större matcher under tiden i Hammarby och har några Elitseriesäsonger bakom mig. Sedan vill jag vara med och driva spelet och kunna hjälpa till offensivt. Då är det väl framför allt stabiliteten i passningsspelet jag hoppas kunna bidra med. Dra på mig folk och sätta vidare till spelare i bra lägen.

Efter ett par fysträningar med laget har Persson fått en bra bild av gruppen.

– Det är jäkligt bra killar. Ett bra, ungt gäng. De flesta är i ungefär samma ålder. Då blir det ganska enkelt att få ihop laget. Inga grupperingar som jag har varit med om tidigare, inte i Tellus men andra lag.

På måndag gör IFK sin första träning på is. Det ser Anders Persson fram emot.

– Det ska bli roligt. Man har alltid en bild av spelare när man spelar mot dem, men sedan stämmer oftast inte det när man spelar med dem. Det ska bli intressant att se hur folk ter sig och hur jag passar in i spelet också. Man kan alltid hitta spelare som man samspelar extra bra med.

Är det någon spelare du blivit extra imponerad av när du mött IFK?

– Viktor Spångberg är ju en bra spelare, men sedan får vi se hur hans status är. Sedan känner jag och har spelat med Jonas Enander tidigare, så jag vet vilken duktig spelare han är. Jag gillar Fredrik Lönn också. En jobbig spelare att möta, han åker extremt mycket skridskor.

Att åka mycket skridskor som Fredrik Lönn är något de flesta IFK-spelarna nog är sugna på nu.

– Jag längtar efter att få spela bandy igen. Nu är jag trött på att springa, säger Anders Persson.

Anders Persson

Ålder: 27 år

Bor: Motala, på Östermalmsgatan

Utbildning: Nationalekonomi

Jobb: Revisionsbyrå i Linköping

Favoritmat: Kreolsk Gryta

Bästa TV-program: "Jag kollar mycket serier, Suits och Game of Thrones är väldigt bra"

Bästa bok: "Det är nog Game of Thrones-böckerna, som jag håller på och läser just nu."

Bästa artist/grupp: Movits!

Aktuell som: Ny spelare i IFK Motala Bandy

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding