Vild glädje i Maif efter jättedramat

Det var vild segerglädje i Motala AIF när kvalplatsen säkrades med minst möjliga marginal. Detta efter seger i sista matchen mot Aspudden.

Motala AIF firar att kvalplatsen till division 1 är klar efter segern mot Aspudden. Det blev ett drama där de till slut snuvade Assyriska FF på kvalplatsen med ett måls marginal.

Motala AIF firar att kvalplatsen till division 1 är klar efter segern mot Aspudden. Det blev ett drama där de till slut snuvade Assyriska FF på kvalplatsen med ett måls marginal.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-12 17:51

3–0 (1–0) gav andraplats med ett måls marginal till Assyriska Södertälje.

–  Jag har spelat ganska länge men det här kan vara den sjukast avslutningen jag har varit med om,  sade matchvinnaren Renato Rako.

Förutsättningarna var klara inför avspark. Maif var tvungna att besegra IFK Aspudden samtidigt som Assyriska behövde ta minst en poäng mot Enskede. Assyriska fick dock inte vinna med två måls större marginal än Maif.

Hemmalaget verkade inte alls taget av stundens allvar utan tog omgående kommandot i matchen. Maifs Ahmed Qasem och Renato Rako startade matchen piggt på varsin kant och när Qasem snappade upp en dålig passning var det nog många av de 486 åskådarna på Idrottsparken som trodde han skulle ge hemmalaget ledningen. Aspuddens duktige målvakt Edvin Hall tvingades till en fin parad. Maif rullade under långa stunder ut bortalaget utan att komma till några heta målchanser. Det var först efter en misslyckad hörnvariant som Rako skickade in bollen i straffområdet, där en bortaspelare styrde in bollen i eget mål vilket gav Maif ledningen.

I paus ledde även Assyriska med 1–0 och det var Maif som hade greppet om kvalplatsen.
–  Vi hade bra koll på resultatet i den andra matchen, en utsänd rapporterade direkt till bänken, sade hemmatränaren Christer Persson.
Aspudden gjorde några byten och valde att satsa allt framåt. Gästerna jämnade då ut, men utan att komma till några heta målchanser.
Persson tvingades agera i 63:e minuten, gjorde tre byten.
–  Jag kände att vi inte riktigt fick igång vårt spel och behövde få in lite ny energi. Vi gör ganska snabbt 2-0 och sen tycker jag vi har ganska bra koll.

Draget blev lyckosamt och det tog bara några minuter innan Rako elegant tog ner en långboll och avslutade iskallt.
–  Perfekt boll av Simon, jag trodde jag var offside men avslutade ändå och när jag tittade mot linjemannen höll han ner flaggan, fortsatte en glad Rako.

Besart Kalludra rullade iskallt in 3-0 på straff och det skulle visa sig vara ett viktigt mål då Assyriska stod för en häftig avslutning och vann med 5-1. Maif blev då klara för kval med bara ett måls marginal.

Nu väntar kvalserie mot redan klara Karlbergs BK och från norr Ytterhogdals IK eller Friska Viljor FC. 

–  Vi ska njuta ikväll och sedan dra i de kontakter vi har för att få reda på så mycket information som möjligt om motståndarna, avslutade en nöjd Persson.

Renato Rako sätter dit 2-0 mot Aspudden. "Det här kan vara den sjukaste avslutningen jag varit med om", säger Rako om sista omgången av tvåan.
Renato Rako sätter dit 2-0 mot Aspudden. "Det här kan vara den sjukaste avslutningen jag varit med om", säger Rako om sista omgången av tvåan.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!