"Vi möter ju ett jäkla världslag"

Han fick göra mål inför sin gamla hemmapublik. Men det var inget som Elias Gillgren kände någon större glädje över efter att IFK Motala blivit utspelat av Villa Lidköping.

20 februari 2019 22:02

Elva minuter hade gått när Elias Gillgren fick bollen i eget straffområde efter en Villa-hörnan. Sen satte han fart över hela den bandyplan som fostrat honom som bandyspelare. Höll undan för Villa-försvarare och satte bollen i nät och till och med hemmapubliken applåderade åt prestationen.

Målet betydde reducering till 2–1 och gav IFK ett visst hopp.

– Då hade vi bara ett upp. Sen blir det lite mer.

Gillgren ler lite snett där han står utanför omklädningsrummet efter matchen.

Nu blev det rätt mycket mer innan matchen var slut och enligt Gillgren så avgjordes mycket redan de första 17 minuterna.

– De gör fyra mål då och det är för mycket. Ska vi ha någon chans så måste vi stänga igen. Vi får inte så många lägen mot Villa och de vi får måste vi sätta, säger han.

Förklaringen till att Villa kunde rycka ifrån så tidigt menar Gillgren inte bara kan förklaras med att Villa öppnade starkt. Utan att IFK inte var lika diciplinerade som vanligt.

– Vi var lite stirriga i början och vi jobbade stenhårt nästan för mycket. Det är klart att man måste jobba hårt, men mot Villa måste man var lite kall också.

Gillgren imponerade på åtskilliga Villa-supportrar med sitt spel och uppe på pressläktaren

hördes röster som menade att det snart är dags för Villa att locka hem honom igen.

Själv menade han att han trots storförlusten hade haft roligt ute på isen.

– Vi tränar ju elva månader för att få spela såna här matcher. Så det är ju roliga matcher att få spela. Sen möter vi ju ett jäkla världslag, det måste man respektera. Det jobbiga är ju att oavsett vilket håll man vänder sig så kommer de i full fart och det spelar ingen roll vem de byter in så kommer det in en spelare i världsklass, säger Gillgren.

Som fortsätter med att konstatera att de trots allt bara ligger under med 1–0.

– Det låter ju bättre än 13–2. Fördelen är ju att det står 0–0 när vi börjar på fredag och på XL (Bygg-arena) är vi trygga så där ska vi göra det bättre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson