"Vi har en tendens att vilja vinna"

Premiäråret gav serieseger i division fyra. Nu väntar trean för Motala AIF:s damer. Och det med en ny ledare på plan.

20 april 2019 20:00

Förra säsongen sprang Motala AIF:s då nystartade damlag ut och vann division fyra i överlägsen stil. På sina 14 matcher hade målskillnaden 125–7 och förlorade bara en enda match. Vilket inte var så märklig då merparten av spelare har erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet.

– Fyran kände vi skulle gå bra, säger Frida Larsson som i år är den som ska leda på planen.

För när lagets gravida kapten Ida Överstam utsåg sin vikarie på den posten så föll hennes val på Larsson. En roll som tidigare aldrig haft men som hon menar att hon gillar.

– Det är roligt. Men det är ju inte lätt att ta över kaptensrollen efter Ida. Hon var ju kapten även i Boren när vi spelade där. Men vi laget har ju kommit varandra så nära så det är inte så svårt.

Är du spelaren som kan ryta i när det behövs?

– Jag har inte varit typen som rutit i. Men jag har blivit det. Jag ryter i på rätt sätt, säger hon och spricker upp i ett leende.

På söndag ställs Maifs damer mot Studenterna i seriepremiären i division tre. Att de skulle vara lika överlägsna där som de var i fyran i fjol är Maif-kaptenen tveksam till.

Men att de ska kunna vara med och utmana i toppen även den här säsongen är hon säker på.

– Vi har ju kollat vilka vi möter och det är ju många b-lag till division 2-lag. Så det kommer bli tuffare matcher. Men förra veckan så vann vi ju mot Svärting som är topplag i tvåan. Så när vi är som bäst så håller vi ju division 2-nivå. Men det gäller ju att hålla den nivån i alla matcher.

Vilken är er främsta styrka?

– Att vi spelar som ett lag. Vi har en tendens att verkligen vilja vinna tillsammans och då gör vi det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson