– Det är ingen jättelögn att påstå det, säger han och skrattar. Det här ska verkligen bli jättekul.

Programmet är digert för den stora invigningsdagen av klubben nya föreningshus och omklädningsrum. Först blir det officiell invigning med tal av företrädare från kommunen och föreningen. Sen spelar klubbens damlag match mot Linköping FC:s F 19-lag, med flera tidigare Borenspelare i laget.

– Frida Elofsson, Nellie och Nora Thörngren gick från oss till LFC och det ska bli jättekul att se dem igen på sin gamla hemmaplan.

Efter det kommer den stora begivenheten. Herrlaget får då ta sig an flerfaldiga svenska mästarna IFK Norrköping som lovat komma med i princip hela sin A-trupp (se artikel nedan).

– Att det blir så handlar väl både om lite tur och en del tajming. Vi har lagt invigningen på det här datumet med anledning av att det är VM-uppehåll, att sen IFK kan komma med sina bästa spelare är givetvis en fullträff.

IFK kommer till spel med bland andra före detta Borenspelarna Jonatan Gren och Khaled Qasem.

– En överenskommelse vi gjort klubbarna emellan, och det kändes lika självklart för IFK att det skulle bli så. Vissa kan tycka att det är synd att vi tappat bra spelare både till LFC och till IFK, men det visar väl ändå på att det ungdomsarbete vi pysslar med här nere håller rätt hög klass, säger Kjell Augustsson.

Östgöta media kommer att livesända kring invigningsproceduren, preliminärt mellan klockan 17.15 och 17.45 på mvt.se. Det blir tal av Kjell Augustsson, Camilla Egberth och Nicklas Rudberg och intervjuer med människor på plats. Jens Bollius håller i intervjuerna.

Publiksiffran under kvällen hoppas Boren ska bli mellan 300 och 500 åskådare. Herrmatchen mot IFK Norrköping döms av Jim Petersson som gör tillfällig comeback, även om han egentligen slutat på elitnivå och nu coachar andra domare.

– Jim är en av dem som började döma i Boren och kom rätt långt sen. Kul att han kan komma tillbaka och döma igen, tycker Kjell Augustsson.

Efter respektive invigningsmatch blir det kamratmåltid.