VGIF vann direkt i återkomsten

En säsong stod VGIF:s damer utanför seriespelet. Nu är de tillbaka och det blev seger direkt när Boren besegrades med 1–0 i division 4-premiären.

23 april 2019 20:59

– Det var så skönt med en seger.

VGIF:s Vendela Samuelsson Ljung log med hela ansiktet.

Sist hon spelade en seriematch med VGIF var hösten 2017. Sen försvann stora delar av laget och VGIF tvingade lägga ner laget.

Men nu är de tillbaka och Samuelsson Ljung visade att hon kommer ihåg hur man gör mål. För det var hon som i den första halvleken snyggt satte upp matchens enda mål i krysset.

– Jag vet inte om det var vinden som hjälpte till där, säger Samuelsson Ljung som hellre ville prata om lagets insats än sin egen.

För de kom till premiären efter försäsong som väl inte varit helt optilmal. Exempelvis så hade de inte spelat en enda träningsmatch när de klev ut till premiären.

– Så vi hade verkligen ingen aning om hur det skulle gå eftersom vi aldrig spelat tillsammans. Så det var över förväntan. Det som är så kul är att många som aldrig har spelat en fotbollsmatch förut som kommer in och gör det jättebra.

Boren hade det mesta av spelet och missade också en straff i den första halvleken. Men mycket mer än skapade de inte trots att orken tröt i VGIF i slutet.

– Det jag känner mest är lagets inställning i den andra halvleken. Det är så många som verkligen offrar sig för laget, säger VGIF-tränaren Anders Palmér.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson