Vi når honom när han sitter i bilen ihop med Johan Olsson på väg ner till Motala från Sundsvall. Att han kommer anlända till Motala mindre än tio timmar innan han ska ge sig iväg på de 30 milen runt Vättern verkar inte oroa honom det minsta.
Detta trots att han inte vet vad som väntar.
– Det blir premiär för mig. Dessutom blir det mitt andra cykelpass för i år. Så det blir nästan dubbel premiär. Men vi kommer inte gå för Sub 7. Vi ska ta oss runt och känna in atmosfären. Vi ska ju livesända turen och stanna och intervjua folk längs vägen. Men det kommer säkert bli full fart i fläkten, det blir det alltid, säger Robin Bryntesson.
Han ska åka i en grupp tillsammans med bland andra Roberto Vacci och syftet är att samla in pengar till Sockertoppen.
Sockertoppen är ett läger för barn och ungdomar med diabetes som Bryntesson startade 2011.
– Så det blir åttonde året som vi kör det nu. Det är ett läger för att visa dem möjligheterna och inte omöjligheterna när man har diabetes. Så det här blir ju den längsta uppvärmningen någonsin inför det lägret. Det börjar ju redan på måndag så vi får ju inte hålla på hur länge som helst, säger han.
Själv fick han beskedet att han hade typ 1-diabetes när han var 17 år gammal. Bara en vecka efter att han vunnit sitt första JSM-guld på skidor.
– Det var ju en jäkla käftsmäll. Och min första läkare sa att jag inte kunde hålla på med elitidrott längre. Men dum som man är så provade jag ändå och jag hittade min egen väg. Man är ju ingen Johan Olsson som kan klinga med en knippe OS-medaljer men hygglig blev jag i alla fall, säger Bryntesson.
Två år senare vann han JVM-guld och har sedan dess hunnit med nio säsonger i världscupen. Så att det går att vara elitidrottare som diabetiker har han bevisat.
Men det han saknade efter att ha fått sin diagnos var just den typ av läger som han nu driver.
– Fysisk aktivitet är ju egentligen den bästa medicinen. Kan man hitta balansen mellan träning och kost så behöver man inte lika mycket insulin, säger han.
Och intresset för lägret har växt från år till år. 2011 hade Sockertoppen elva deltagare.
– I år har vi 100 barn som kommer. Platserna tog slut på en minut. Jag skulle ju vilja säga att alla barn med diabetes är välkomna och att det bara är att dyka upp. Men som tur är så har jag min bättre hälft, Frida heter hon, som bromsar mig. Det är hon som håller koll på det praktiska och vi har en fantastisk ledarstab, säger Bryntesson.
När man pratar med Robin Bryntesson så är det ju omöjligt att inte ta upp de smått galna videos han figurerat i i samband med skidmästerskap de senaste åren. Det kanske mest kända är när han tävlar i skidskytte mot norrmannen Nicolay Ramm inne på ett IKEA-varuhus i Oslo i samband med skidskytte-VM 2016. Ett klipp som är det näst mest sedda på NRK:s Facebooksida någonsin (se det här nedanför).
Tanken från början var att de skulle ha duellerat på skidskyttestadion.
– Men jag är ju bra på att samla på mig gula kort. Jag är ju stamkund i jury-rummet och så även då. Så på stadion fick vi inte vara. Nähä, då åker vi väl till min hemmaplan då sa jag. Var är den då frågade de, IKEA svarade jag, berättar Bryntesson.
Hans tanke var från början ett rulltrappsrace. Men någon rulltrappa visade det sig inte finnas på IKEA-varuhuset.
– Så då fick vi ta det på uppstuds. Kom vi till köksavdelningen så sköt vi på champagneglas och i sovrumsavdelningen fick vi skjuta på folk. Det var den enda stafetten Sverige vann under det mästerskapet, säger Bryntesson och skrattar.