Vår runda: 14 timmar och 48 mil

Köra nära 50 mil för att spela 18 golfbanor i Östergötland på en dag. Det är en speciell upplevelse.

20 april 2019 13:00

Golfen har infört nya regler för att spelet ska bli snabbare. Det ska inte ta så lång tid att spela 18 hål.

Ja, man kan väl säga att vi gjorde lite tvärtom kollega Peter Calén och jag. Vi spelade den längsta 18-hålsrunda jag någonsin varit med om.

Faktum är att jag tror att det är få som har spelat en längre runda under en och samma dag. I alla fall om man spelar samtliga 18 hål i Östergötland.

För det tog oss nära 14 timmar från det att vi slog ut på första tee tills vi klev av den 18:e greenen.

Men vi spelade ju bara ett hål på varje bana och det som tog oss längst tid var resan mellan de 18:banorna. Totalt åkte vi 48 mil och givetvis åkte vi i en Golf.

Och vill ni upptäcka platser i vårt län som ni kanske inte sett förut så råder jag er att göra om vår resa. Men kanske utspritt över några fler dagar.

För jag tappade räkningen på hur många gånger någon av oss sa: "Här har jag aldrig varit förut"

Golfspelande var nu ändå i fokus. För vi ville ju under en och samma dag jämföra de 18 banor vi nu spelade på.

Och vi kan väl konstatera att det skiljer en hel del så här tidigt på våren. Vissa banor behöver ett antal veckor till för att växa till sig och bli så där gröna och fina som man vill att ens hemmabana ska vara.

Sen påverkar ju det egna spelet hur man upplever en bana. Så vi kan väl säga att Calén tyckte mycket bättre om de flesta banor än vad jag gjorde....

Men något som vi upptäckte är att stoltheten för sin klubb är densamma vilken bana vi än hamnade på. På varenda bana fick höra vad det var som gjorde just den anläggningen speciell.

Och det vi imponerades kanske mest av under vår dag var det mottagande vi fick när vi kom till de 18 klubbarna. För på precis varenda bana möttes vi med ett leende, en framkörd golfbil och glada tillrop av de medlemmar som fick göra en liten paus i sin runda för att släppa igenom oss.

Ha en härlig golfsommar!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!