"Var inte många som trodde"

Det har varit en tuff säsong för Åtvidabergs FF. "Jag har inte hört något negativt snack alls", säger Christoffer Karlsson.

2 november 2018 11:20

Mittfältsveteranen gjorde comeback i ÅFF efter degraderingen från superettan, men har också många tidigare år på Kopparvallen bakom sig och som boende på orten har han förstås också fått höra ett och annat. Både positivt och negativt.

Men i år har det varit applåder och lycka till – trots att det med två omgångar kvar att spela finns risk för nedflyttning.

– Jag är lite förvånad över att det varit så positivt. Även när det gick dåligt i våras var det så. Jag tror att alla känt att vi haft ett nästan helt nytt lag och att vi jobbat hårt hela tiden, säger Christoffer Karlsson.

Nu väntar närmast lördagsmöte med avsågade jumbon Husqvarna. Seger där och ÅFF kan ta ett stort steg mot nytt kontrakt.

– Två matcher kvar och vi har avgörandet i egna händer. Det var det nog inte många som trodde när det såg som tuffast ut i våras. Men nu har vi satt oss i ett bra läge och det ska bli jättekul med de sista matcherna, säger Karlsson.

Säkert?

– Absolut. Jag tror att alla känner så. Klart att vi allra helst hade velat vara i andra änden av tabellen, men på sitt sätt är det här roligare än att ligga i mitten och spela matcher som inte betyder något.

Matchdags

ÅFF–Husqvarna

Division 1, lördag 14.00

Läget i laget: Oskar Stejdahl tillbaka efter avstängning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten