Vänsterns krav: Ta beslut om aktivitetshall

Kommunen måste bestämma sig om aktivitetshallen. Det kräver Vänsterpartiet.

18 februari 2020 07:00

Bandyhallsutredningen har svällt till en undersökning om alla idrotter i Motala kommun. Men nu räcker det med utredningar menar Vänsterpartiet. De kräver ett beslut omgående. Får de bestämma ska beslutet vara ett ja till bygget.

– Det är inte rimligt att förhala den här frågan mer. Behovet är akut och såväl elitverksamhet som fritidsverksamhet förtjänar ett besked i frågan, säger Peter Karlberg, gruppledare för Vänsterpartiet. 

Partiet menar också att kostnaderna för driften av verksamheten skenar. Det är svårt att ta fram jämförbara siffror för hur driften av anläggningen utvecklats sen senaste åren eftersom det under perioden gjorts stora förändringar av kylsystemet. Då går dock att klarlägga att driftskostnaderna ökat.

– Ja, vi har högre kostnader. Det beror bland annat på att vi haft driftsstörningar, säger fastighetsförvaltningschef Carl Melin.

Också det varma vintervädret påverkar. Samtidigt konstaterar fastighetsenheten att anläggningen är gammal och det nya köldbäraren i den gamla anläggningen skapar utmaningar. Rörläggningen på isstadion är anpassad för ammoniak för att få en god kyleffekt. Frågan är komplex och många faktorer spelar in. Det rådande vädret gör inte situationen enklare.

– Ser man över en treårsperiod så har vi haft högre kostnader. Dessutom lever vi med vetskapen om oförutsedda driftstörningar hela tiden, säger Carl Melin.

Alliansens Kenneth Söderman (L) har flaggat för att de har en lösning på gång gällande bandyhall och att frågan kan komma upp på kommunstyrelsen under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa