Krister fick åka med - "Magiskt"

Min stora dag var på plats under folkracefestivalen i Motala för att ge några utvalda en upplevelse för livet. De skulle få åka med en professionell rallycrossförare. En av de som fått åka var Krister Lundgren.

24 juli 2016 11:40

Min stora dag är välgörenhetsorganisation som ger personer som har haft det tufft i livet på ett eller annat sätt en möjlighet att testa på något väldigt kul.

På Dunteberget i Motala var Min stora dag på plats där några utvalda fick testa på att åka i en rallycrossbil med en av världens bästa rallycrossförare, Oliver Eriksson.

– Det känns väldigt kul att kunna göra det här för personer som har haft det lite svårt i livet, säger Eriksson.

Oliver Eriksson har inte bara kört rallycross utan han har också kört folkrace, bland annat i Motala.

– Jag var här och tävlade 2013 men sedan dess har jag inte varit här. Men det är väldigt kul att komma tillbaks och att sedan får chansen att göra det här tillsammans med Min stora dag har varit väldigt skoj.

En av de som har fått chansen att åka med Oliver Eriksson i hans rallycrossbil var Krister Lundgren 32 år från Huddinge. Han har besökt festivalen flera gånger och är lite av en kändis inom folkracevärlden då han kör folkrace trots att han har en CP-skada som påverkar vänsterdelen av kroppen.

Kan du beskriva känslan av att åka i den bilen?

– Nej det går inte, man kan inte jämföra med en folkracebil heller. Det är som natt och dag. Det är bland det bästa jag varit med om. Det var verkligen helt magiskt, sa Lundgren som räknar med att besöka festivalen även nästa år.

– Festivalen är jättefin och Motala är verkligen en fin stad också, jag älskar att vara här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Ekström

Ämnen du kan följa