Två pirater ett steg närmare GP-serien

Tre piratförare kvalade till GP-serien i helgen. Två av dem svarade för starka insatser.

9 juni 2019 14:37

Att kvala in till GP-serien är ingen lek. Först ska man komma topp fyra bland 16 förare i den första kvalronden, och sedan ska man komma topp tre bland 16 förare i den stora kvalfinalen, GP Challenge.

Snacka om nålsöga.

Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen överlevde den första gallringen.

Michelsen tog tolv poäng på sina fem heat och blev med det trea i sitt kval i franska Lamothe-Landerron. Vann gjorde hemmaföraren David Bellego före ex-GP-föraren Chris Harris. Max Fricke tog den fjärde och sista biljetten till GP Challenge.

I samma tävling körde Piraternas Kai Huckenbeck. Han stod på noll poäng efter två heat och var rökt redan i det skedet. En imponerande avslutning på tävlingen för tyskens del gav dock sju pinnar och en slutlig åttondeplats.

Niels-Kristian Iversen vann sina tre sista heat när han kvalade i Glasgow. Iversen kom tvåa bakom Craig Cook som var omutlig i tävlingen. Övriga förare att avancera var Pontus Aspgren och Robert Lambert.

Tre av fyra "förstarundor" i kvalet har körts. Vassa förare som har slagits ut är Jaroslaw Hampel, Andzejs Lebedevs, Chris Holder, Bartosz Smektala och Szymon Wozniak.

En annan piratförare, Linus Sundström, kommer att köra sin kvaltävling i tyska Abensberg under måndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis