– Vi behöver ha en utvecklingsnivå till och det får vi genom ett samarbete med Succé. Vi fick inte gå upp i tvåan med vårt U-lag, men nu kan vi flytta spelare mellan ettan och tvåan, säger Ledbergs sportchef Fredrik Hemmingberg.

– Ett bra förslag. Vi får ett nytt och yngre lag och vi lever kvar. Det är positivt att vi lever vidare. Det här är inte slutet, utan början på något nytt, säger Succéprofilen Urban Nilsson.

IBK Succé var en föregångare i Linköpingsinnebandyn och klubben tog sig till högsta serien med både herrar och damer.

Klubben har dock fört en tynande tillvaro och inför nästa säsong finns bara herrlaget i division 2.

Succé finns kvar som förening och som namn på laget, med styrelsen kvar och med röd färg på tröjorna, men Ledberg tar nu över det sportsliga och fixar tränare, träningstider och liknande. Starten är den gemensamma träningen i Kärnahallen nu på onsdag, den 29 maj.

– Vi kommer att organisera totalt tre träningsgrupper där spelarna ska fördelas på sex olika lag, berättar Fredrik Hemmingberg.

Trappan på de sex lagen blir nedifrån P16, herrjunior, trean, juniorallsvenskan, tvåan och ettan.

Detta för att skapa en utveckling uppåt där Ledbergs mål är att nästa säsong kvala till allsvenskan igen med A-laget och på sikt vara ett allsvenskt lag.

– Det skulle vara perfekt för stan med Libk i SSL och vi i allsvenskan. Det får inte bli som det varit i fotbollen tidigare med många lag som konkurrerar på samma nivå, tycker Fredrik Hemmingberg.

Nytt i Ledbergs lag är att Sebastian Hagberg lämnar, oklart var han går men det har pratats om Berg.

Ledberg rycker å andra sidan i två spelare från Solfj'äderstaden, Hampus Karlsson och Joacim Risberg.