Testpiloten får efter uppvärmning gå igenom alla momenten, både brottningen, boxningen och sparkarna. MMA, mixed martial arts, är just en blandning av många olika kampsporter.

– Jag är ingen brottare, fy fan. Jag ska hålla mig så mycket från mattan som möjligt, flämtar Rebecca Candevi under en paus under passet.

Vad är beskrivningen av den här sporten?

Artikelbild

| Rebecca Candevi gav sig ut på mattan för ett test av kampsporten MMA. Här tillsammans med instruktörerna och sparringkillarna Anders Ohlsson och Simon Flintzberg.

– Jobbigt, två minuter känns som en timme. Men roligt, det behövs så mycket. Det är teknik, styrka och kondition och har den andre tekniken är man körd, säger testpiloten.

Linköping är en stor MMA-stad med två klubbar och bara i Kampsportcentret, som haft verksamhet sedan 2003, finns 250 aktiva fajters i träning. Allt från bredd till yppersta elit. Linköpingsfostrade Irman Smajic har både VM-guld och EM-guld på meritlistan.

Den 4 maj i Linköpings sporthall arrangeras en MMA-gala med elva-tolv matcher, varav fem proffsfajter.

– Det är en bra motionsform, med få skador. Det är en av världens snabbast växande sporter, menar Anders Ohlsson, tränare och även förbundskapten för MMA-landslaget.

Artikelbild

| Rebecca Candevi tillsammans med hela träningsgruppen

Testseriens videoinslag kan ses på corren.se och mvt.se och tidigare har klättring, vattenpolo, ishockeymålvakt, skridsko, bandy och pickleball testats. Välkomna med förslag på vad vi ska testa nästa gång.