Testpilot denna gång är Rebecca Candevi som hoppat in som målvakt på LHC:s juniorlags träning, ett lag som spelar i division 1. LHC:s huvudtränare Madeleine Östling i SDHL är en av de som ser träningen.

– Det här laget är grunden till mitt lag, drivna tjejer som är framtiden. Vi har fem spelare som dubblerar, säger Östling.

Juniortränarna Therese Bohm och Micha Dahlberg, plus målvaktstalangen Linn Jansson Almgren, är det som hjälper Candevi under testet.

Artikelbild

| Rebecca Candevi fick jobba hårt mellan stolparna när hon testade att vara ishockeymålvakt i Linköpings HC. Det är tredje avsnittet i Östgöta medias videoserie.

– Det handlar om att läsa spelet, det är de med bäst spelförståelse som blir målvakter, säger Dahlberg vars LHC-lag närmast spelar hemma mot Malmö på lördag och som ligger femma i serien efter höstens matcher.

– Vi är ett bra gäng med bra gemenskap, men vi behöver spela lite bättre än vi gjort i höst, tycker backen Johanna Gävstedt.

Rebecca Candevi blir när hon får testa själv imponerad och ödmjuk över hur svårt det är att vara hockeymålvakt. Efter passet är hon slutkörd.

– Otroligt tufft. Svårast att ta de låga puckarna. Oväntat jobbigt, väldigt mycket skydd, och det gör ont i fötterna när man inte är van på skridskor, säger testpiloten.

Testserien pågår i Correnland och MVT-land och videoinslagen kan ses på corren.se och mvt.se. Välkomna att tipsa om sporter som vi borde testa. Tidigare har klättring och vattenpolo testats.