Det är i Skänninge som Väster har fått fäste med sin pingis. I Trojenborgsskolans gamla gymnastikhall, bredvid den nya Birger Jarls-hallen, spelar ett 30-tal barn och ungdomar bordtennis en gång i veckan.

Pingisen brukar annars få vara i trånga fritidsgårdar med nära till tak och väggar. Men i Skänninge finns det space för bord och för lek.

– Att vara i en sådan här hall är lyx för oss, säger tränaren Nils-Åke Magnusson.

Artikelbild

| Barn, ledare och föräldrar är samlade för träning i Trojenborgsskolan i Skänninge. Västers BTK växer utanför Motala och skapar liv i ännu en kommun.

Det är i avsnitt 18 av Öst medias videoserie Idrottsresan, som kan ses på corren.se och mvt.se, som Skänningegänget får besök.

Motalaklubben har totalt 200 spelare i verksamheten och finns då inte bara på sin huvudort, utan även i filialerna i Borensberg, Klockrike, Fornåsa och Skänninge.

Väster har försökt etablera sig äbven i Mjölby stad, där BTK Möllan en gång i tiden var stor, men där har det inte blivit något.

– Men hit till Skänninge åker barn från både Mjölby, Mantorp och Ödeshög, berättar Nils-Åke Magnusson.

För den som vill träna mer än en gång i veckan erbjuder Väster extraträning i Motala. Även föräldrarna är med och spelar på träningen.

I Idrottsresans inslag intervjuas tränarna Nils-Åke Magnusson och Henrik Sandbladh, spelaren Kasper Nilsson och föräldern Jonas Borg.

Var ska resan gå vidare? Välkomna med förslag.