Tuffast möjliga uppgift för Maif

Seriens bästa lag. Det är vad som väntar Motala AIF på lördagseftermiddagen. För då gästas de av serieledande Haninge.

23 augusti 2019 21:23

Efter två raka segrar och tio matcher utan förlust så har Motala AIF fått rejäl vittring på en topplacering i division 2 södra Svealand. Med åtta matcher kvar ligger de sexa i tabellen och har bara fyra poäng upp till Enskede på andra plats.

Men inför lördagens match mot Haninge så menar Maif-tränaren Christer Persson att det är ointressant.

– Det är klart att det gett en trygg och bra känsla i gruppen. Men nu gäller det att glömma det som varit. Det går inte att möta ett bättre lag än Haninge i den här serien. Så det gäller att vi maximerar oss och gör en så bra prestation som möjligt, säger han efter Maifs fredagsträning.

Då nöttes det på en hel del detaljer i spelet och Persson stoppade ett antal gånger övningarna tills alla bitar i dem satt på plats.

– Vi förtydligade bara vissa saker som man måste vara lite mer noggrann med när man möter ett lag som Haninge, förklarade han efteråt.

Vad blir nyckeln för att ni ska kunna besegra Haninge?

– Det finns många nycklar. Men en är att vi måste fortsätta satsa och vara så ödmjuka som vi har varit i vårt försvarsspel i de senaste matcherna.

Andre Rako som lämnade Maif för just Haninge för en dryg vecka sedan kommer att finnas med i den trupp som serieledarna mönstrar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson