Tuff skadesmäll för Piraterna

Den tunga smällen kom redan i första heatet när Huckenbeck skadades. Att Vetlanda sen vann var väntat.

25 juni 2019 21:20

Ett halvt varv hann det köras innan de 2091 åskådarna fick bevittna en riktigt otäck krasch.

Piraternas Mikkel Michelsen, som var i ledningen, fick res på sin cykel på den bortre rakan. Bakom honom körde de båda Vetlandaförarna, Szymon Wozniak och Dominik Kubera, ihop när de skulle väja undan.

Wozniak gick omkull och bakom kom Kai Huckenbeck som inte hade någon chans att undvika att krascha.

Piratföraren blev liggande en bra stund på banan innan han fördes bort på bår.

De första rapporterna från Piratlägret var att han kan ha ådragit sig en allvarlig knäskada.

– Han hade fruktansvärt ont. Tur i oturen så hade han köpt nya knäskydd förra veckan. Utan dem så hade det nog kunnat bli ännu värre. Nu får vi hoppas att det bara är en mjukdelsskada. Men så ont som han hade så kan det vara värre än så, säger Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson.

Huckenbeck tackade nej till att köras till sjukhus. Istället bandagerades han av sjukvårdspersonalen på plats och lyftes in i teamets buss för mot Tyskland.

– Han åker direkt till en specialistläkare som hjälpt honom tidigare, säger Bengtsson.

Matchen då?

Piraterna kämpade och såg till att det var jämnt fram till paus.

– Efter smällen på Kai så gör vi det jättebra. Så vi är skitnöjda med grabbarna så här långt, sa Bengtsson då.

Men efter densamma som satte Vetlanda in segerrycket med två raka femettor och saken var klar. Totalt tog Vetlanda tre femettor efter paus och inblandad i samtliga var suveräna Bartosz Zmarzlik som ännu en gång denna säsong körde in maximala 15 poäng. På nio matcher har polacken nu tsläppt ifrån sig fem poäng.

– Vi förlorade ju spårlottningen innan match. Så vi visste ju att det skulle bli svårt på slutet med banorna. Men det här var ett stort steg framåt jämfört med förra veckan. Så det bådar riktigt gott inför nästa vecka. Det är bara att hålla tummarna för att det är skapligt med Kai, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Situationen i det första heatet där Huckenbeck skadades skulle Piratledningen ha ett möte och diskutera med domaren.

För denna uteslöt Mikkel Michelsen.

– Det är helt ofattbart att man kan bli utesluten för att man blir påkörd i ledningen. Det måste vara första gången i världshistorien det händer, säger Staaf märkbart irriterad.

Han fortsätter:

– Nu kanske vi hade förlorat ändå. Men det är ju en jäkla start att få på tävlingen.

Matchfakta

Vetlanda↔54

Piraterna↔36

Poängen: Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 15, Artem Laguta 14+1, Dominik Kubera 11, Filip Hjelmland 7,Andreas Lyager 5+1,Viktor Palovaara 2, Szymon Wozniak 0.

Piraterna:Niels-Kristian Iversen 10, Pawel Przedpelski 8+1, Daniel Davidsson 7, Mikkel Michelsen 6, Linus Sundström 3+2, Jonas Davidsson 2, Kai Huckenbeck .

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson