Gabriel Sandör tog sitt tionde SM-guld

Under söndagen avgjordes SM i triathlon Linköping. I herraranas final var det till slut Ljungsbrokillen och den regerande mästaren Gabriel Sandör som kunde ta hem segern före Motalabon Andreas Carlsson.

Gabriel Sandör tog sitt 10:e SM-guld

Gabriel Sandör tog sitt 10:e SM-guld

Foto: Samuel Zurawski

Triathlon2021-08-08 15:04

– Det är fantastiskt, tionde SM-guldet och det satt riktigt fint att få ta det på hemmaplan, säger Gabriel Sandör. 

Det blev en duell mellan de två före detta Plateneleverna, Gabriel Sandör och Andreas Carlsson, som båda har gått triathlongymnasiet i Motala. Efter den inledande simningen på 750 meter hade också Carlsson en ledning på drygt 20 sekunder. 

– Simningen har varit sådär för mig sista tiden så jag visste att Andreas nog skulle få en liten lucka. Jag tänkte att jag kunde jaga ifatt honom på cyklingen och de gjorde jag. 

När Sandör kom in till den sista växlingen hade han skapat sig ett försprång på 45 sekunder. En stor anledning till detta var att Andreas Karlsson råkade ut för en vurpa under cyklingen. 

– Löpningen kändes väldigt bra idag, jag hade ganska god kontroll där. Jag kände mig lite hotad av Andreas på förhand så det var lite synd att vi inte kom ut samtidigt vid löpningen, då hade det blivit mer spännande.

Andreas Carlsson orkade aldrig att jaga i kapp efter sin vurpa och Gabriel Sandör kunde till slut ta en komfortabel seger och därmed sin tionde SM-titel. 

– Jag är obesegrad de senaste sex åren nu så det är häftigt. 

Sexa i damklassen blev Motalabon Frida Nöu, även hon tidigare elev på triathlongymnasiet. Motalatjejen Malin Cederberg, som tävlar för Team LeWa sport, kom på sjunde plats.

Gabriel Sandör hade en ledning på 45 sekunder inför den avslutande löpningen
Gabriel Sandör hade en ledning på 45 sekunder inför den avslutande löpningen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!