Carlssons sköna avslut på triathlonsäsongen

Hur firar man att man tagit sin första seger i Europacupen för juniorer i triathlon? Ja, man kan ju göra som Andreas Carlsson och ta sin andra seger veckan efter.

Två raka segrar i Europacupen för juniorer. Andreas Carlsson såg till att ge sig själv det perfekta avslutet på triathlonsäsongen.

Två raka segrar i Europacupen för juniorer. Andreas Carlsson såg till att ge sig själv det perfekta avslutet på triathlonsäsongen.

Foto: Thomas Augustsson

Triathlon2019-09-24 22:15

För andra gången på en vecka fick Andreas Carlsson kliva högst på prispallen när Europacupen för juniorer avgjordes i Belgrad. För helgen innan gjorde han precis samma sak i Zagreb. 
Som om det inte vore nog speciellt att ta två raka Europacupsegrar så var det dessutom Carlssons två första segrar. 
Vad är förklaringen?
–  Jag har haft en riktigt bra träningsperiod den sista tiden så det har flutit på utan problem. Jag har gjort jobbet och då kommer också resultaten, säger Carlsson som läser på Rikstriathlongymnasiet i Motala. 
Nu är det inte så att han kommit fram från ingenstans. Förra hösten representerade han Sverige i ungdoms-OS i Buenos Aires. Men han menar att han tagit stora kliv i sin utveckling sedan dess. 
– Sedan dess så har jag haft bättre kontinuitet i träningen. Innan var jag ofta lite småskadad eller sjuk så man fick avbrott i träningen. Nu när man har kunnat träna på så har allt lyft. 

En föraning om att den första segern på Europacupen var nära fick han för en dryg månad sedan. Då slutade han tvåa i deltävlingen i Riga och fick för första gången kliva upp på prispallen. 
Den erfarenheten menar han också har en del i att han nu avslutade säsongen med två raka triumfer. 
– Efter det så vet man ju att man kan vara med där uppe och slåss om medaljerna. Det ger ju självförtroende och att man tror på sig själv har ju också stor betydelse för att man ska lyckas. 

Trots det så var han långt ifrån säker på att han var på väg mot karriärens största framgång när starten i Zagreb gick en månad senare.
– Jag trodde att jag hade chans på att komma topp fem. SÅ när jag var i mål så var det, shit jag har vunnit. Den var ju speciell. När vi kom till Belgrad sen så var det ju ungefär samma motstånd så då tänkte jag att jag kunde jag vinna förra helgen så kan jag ju ta hem det igen, säger Carlsson med ett belåtet leende. 
Av säsongen återstår nu start i Lidingöloppet och JSM i terränglöpning. Därefter väntar några veckors vila innan det är dags att dra igång uppbyggnadsträningen inför nästa säsong. 
Känslan att gå in i den med två raka Europacupsegrar i bagaget?
– Det är ju superskönt att avsluta säsongen på det sättet. Det kan ju inte bli bättre. Så nu är man ju rätt taggad inför nästa säsong, säger Carlsson. 
Triathlontalangen har dessutom ett år kvar som junior så han chansen att förlänga sin segersvit nästa säsong. 





 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!