Wester: Jag tjatade mig kvar en säsong

Ishockeyspelaren Martin Wester fyllde 30 år i veckan. Bonus fick en intervju med honom på jobbet på Hydroscand, ett Motalaföretag som tillverkar industrislang. Där har Wester jobbat i två och ett halvt år. "Många roliga minnen ihop med kompisar, det är väl omklädningsrummet jag minns mest. Jag har väl inte direkt några meriter", sade Martin om sitt hockeyliv.

Wester spelade i ettan en säsong med Maif då det blev tio poäng på 46 matcher, så som han själv minns det. Han spelade också för Kungälv i ettan. "Det var väl inte de som ville ha mig, men jag tjatade mig kvar en säsong", säger han.

Artikelbild

Martin Wester har i vår tagit tredje raka segern i Motalas hockeybockeykorp med sitt Waif som bara förlorat en match på tre säsonger. Han är också allt-i-allo bakom några av Piraternas förare som han hjälper lite i det tysta. "Piraterna verkar ha ett bra lag i alla fall, det blir väl ett år i allsvenskan", säger ishockeyspelaren inför säsongen.

Thorén laddar för Nordenskiöldsloppet

Ann-Charlotte Thorén kom tvåa i Blåbärsloppet under Vasaloppsveckan. I pris fick hon presentkort på tröskelträning. Kanske inget som behövdes, inte som present till mannen Michael Thorén i alla fall, en man som inte har problem att gå över trösklar. Efter att ha kört nio mil två gånger i öppet spår och nattvasan laddar Thorén nu för Nordenskiöldsloppet, världens längsta längdskidlopp. Lördagen den 24 mars klockan sex går starten i Purkijaur, 15 kilometer nordost om Jokkmokk. Banan slingrar sig fram i det vackra lappländska landskapet, via Granudden och ÅrreNjarka. Den totala distansen är hela 220 kilometer, det gör loppet till den första ultratävlingen på skidor i modern tid.

Baginjans möte med Messi

Artikelbild

LSW-spelaren Sarkis Baginjan var i Spanien för tre år sedan, ihop med Daniel Soner och ett par kompisar till. De satt på en restaurang och en bil stannade till utanför. I sällskap av två vakter klev Barcelonas stjärna Lionel Messi ut. Svenskarna började gasta, kan vi ta en bild, kan vi ta en bild, men stjärnan gick bara vidare. Det blev ingen idolbild tagen. Men ändå ett minne för livet.

KK-gruppen siktar på nytt försök

Bergsbestigarna i KK-gruppen från Motala planerar ett nytt försök att nå Kebnekaises topp i sommar. "Men vi tar nog en ny väg i så fall, med en ny guide. Militären vi hade i fjol, var så otrevlig", säger Maria Drott-Johansson, en i gänget.

Krueziu till Lidköping en gång till

Torsdag till lördag gör Motalas fotbollsanfallare Gzim Krueziu, med bakgrund i Maif, LSW och senast Boren, ett nytt besök hos Lidköpings FK, en division 3-klubb som siktar på tvåan igen. "Förhoppningsvis blir det klart efter matchen på lördag", säger Motalakillen i LFK, Jonathan Hallin.

Tiomila kan göras med kombinationslag

Årets Tiomila kan få ett kombinerat Motalalag, med löpare från både OKM och Maif. "Vi kanske kan få med både Johan Pettersson och Patrik Martinsson", säger Maifs Fredrik Jönsson.