Nio lag stod på startlinjen i H 12 (herrar 12 år eller yngre) i Ödebyskogarna norr om Djurkälla.

Tjällmo-Godegårds OK:s erkänt duktiga grabbar ledde från början till slut. Arvid Trofast skaffade laget en betryggande ledning redan på startsträckan.

På mittensträckan fick lagen i de yngsta klasserna använda sig av tre löpare.

TGOK fick därigenom möjlighet att låta även en av sina flickor (klubben hade inget flicklag ) delta, Ebba Hjärtsjö, utan att springa med press på sig.

För de tre behövde inte hänga ihop utan den som var först in till växling, Oskar Karlqvist, skickade ut Oscar svensk på slutsträckan som blev ren defilering.

En som var lika nöjd som guldmedaljörerna från Tjällmo-Godegårds OK var OK Motalas tävlingsledare Jerry Martinsson, tillika kartritaren. Totalt 127 anmälda lag var över förväntan.

--Det är mycket mer lag än vad det varit de två senaste åren. Det är jättepositivt inte bara för oss arrangörer utan även för distriktets orientering. Fler vill springa.

I Ödebyskogarna finns det gott om dödisgropar. Det betyder att det både gick uppför och nedför och det är Östergötlands orienterare inte så vana vid.

Söndagens stafett föregicks av ett individuellt mästerskap på lördagen med samma målplats(en glänta mitt ute i skogen), DM i medeldistans med 525 startande.

Något överraskande blev det ingen seger för vare sig TGOK eller Maif OL (båda klubbarna hade 33 startande) på den individuella tävlingen.

Däremot knep Borensbergsdominerade TGOK fem silver.

Torbjörn Andersson var banläggare båda dagarna.