Tufft för Eriksson i Lidingöloppet

Långt ifrån personbästa och ingen rolig upplevelse. Men Johanna Eriksson kämpade sig till en fjärdeplats i Lidingöloppets tremil.

En fjärdeplats blev det för Johanna Eriksson, Motala  AIF, i lördagens Lidingöloppet. Det blev inget bra lopp tidsmässigt eller upplevelsemässigt, men hon var nöjd med placeringen.

En fjärdeplats blev det för Johanna Eriksson, Motala AIF, i lördagens Lidingöloppet. Det blev inget bra lopp tidsmässigt eller upplevelsemässigt, men hon var nöjd med placeringen.

Foto: Thomas Augustsson

Terränglöpning2019-09-29 13:58

– Jag hade ingen bra dag, men jag tror ändå att jag inte hade kunnat få en bättre placering, säger Motalatjejen.

Johanna Eriksson har haft en fantastisk höst med seger i Stockholms halvmara och tredjeplatser på 10 000 meter i SM på bana och i Finnkampen. Det skulle nu krönas med en bra insats i Lidingöloppets klassikerlopp över 30 kilometer.

Målet var att toppa fjolårets tid 1.54,32 då Maiflöparen blev fyra i loppet.

Men Eriksson, som varit förkyld någon vecka, märkte direkt när loppet började att hon inte hade den farten i sig.

Trion med kenyanskan Sylvia Medugu, Norgetävlande Yesimebet Tadesse och Huddinges Hanna Lindholm stack ifrån direkt och de kom också etta, tvåa och trea på tider på 1.51-1.52.

– Jag var tvungen att sänka farten tidigt och det handlade bara om att överleva loppet. Jag tror jag hade brutit om jag inte legat så bra till placeringsmässigt. Jag kunde ta en placering till och med, sprang om en löpare efter 15 kilometer, berättar Johanna.

Tiden för Maiftjejen blev 2.00,41, drygt sex minuter långsammare än förra året. För fjärdeplatsen fick hon 10 000 kronor i pris.

Johanna Eriksson har sprungit något lopp i Lidingöloppets palett säkert 20 gånger. Det var tredje gången nu hon gjorde tremilen. Hon beskriver det som en tuff upplevelse i år och nu har hon av sin tränare ordinerats vila i ett par veckor.

Nu blickar Eriksson mot nästa säsong då hon vill bli ännu bättre och huvudmålet är att komma med i landslaget till EM i halvmara i Paris.

Karta: Lidingö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!