Älvanlöparna springer för fotboll

27:e Älvanloppet arrangeras på torsdagen. I år vill Älvan stötta fotboll i Colombia, för att förhindra framtida kriminalitet.

På torsdagen är det dags igen för Älvanloppet, i skogen utanför Fornåsa. I år är motionsloppet för fotboll i Colombia, för att förhindra framtida kriminalitet.

På torsdagen är det dags igen för Älvanloppet, i skogen utanför Fornåsa. I år är motionsloppet för fotboll i Colombia, för att förhindra framtida kriminalitet.

Foto: Thomas Augustsson/arkiv

Terränglöpning2019-10-03 07:00

Det är i det lättsprungna spåret med elljus i Älvanskogen, utanför Fornåsa, som det händer med start klockan 18.30 på torsdagen. Under mottot gå-lunka-löp ger sig motionärerna iväg de fem kilometer som motsvarar drygt tre varv i skön skogsmiljö.

Det senaste året lockade Älvanloppet drygt 180 motionärer och under det 25-åriga jubileumsloppet 2017 kom det 150 motionärer till start.

Det överskott som kommer att bli i år, kommer som förra året att gå till Ankarstiftelsen och deras fotbollsprojekt "Gröna sidan" i Colombia. Där arbetas det med fotboll för att få barn/ungdomar att inte hamna i kriminalitet, som annars är väldigt lätt att göra där.

Förra årets överskott blev 15 450 kronor, som skänktes till detta ändamål. Ett överskott som arrangörerna i år hoppas på att tangera eller passera.

När det gäller rekordtid för Älvanloppet så är det Borensbergaren Per Brolund som under jubileumsåret slog till med tiden 16.38. Förra året sprang samme Brolund på 16.39. På damsidan är rekordtiden 19.37 och det innehas av Borensbergstjejen Caroline Lidebjer.

– Vi hoppas på en riktigt härlig löparfest med deltagare i alla åldrar och från alla håll och kanter. Det är härligt att kunna arrangera ett lopp där alla kan vara med oavsett om man springer fort eller tar det lite lugnare. Motionsloppet skall vara för alla som är sugna på att hålla igång och röra på sig, säger Tomas Sköld från Betelförsamlingen i Fornåsa. 

Karta: Fornåsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!