Terbunja: "Jag är väldigt chockad"

I skrivande stund är matchen mellan Forward och Linköping City anmäld med misstankar om matchfixning. Nu kliver City-spelaren Ilir Terbunja fram och delger sina tankar om klubbens situation.

5 september 2018 18:05

Under tisdagen bekräftade Svenska fotbollförbundet att en anmälan gjorts och att polisen nu utreder matchen.

– Vi från Svenska fotbollförbundets sida har startat en utredning om den här matchen av olika skäl, bland annat mot bakgrund av hur det har sett ut på spelmarknaden kopplat till att den här matchen spelades, sa förbundsjuristen Tobias Tibell då.

Nu kliver City-spelaren Ilir Terbunja, som själv inte var med i den misstänkta matchen på grund av skada, fram och kommenterar klubbens situation.

– Det kom som en överraskning. Jag har inte haft några misstankar om det här. Det känns som vi i Linköping City inte är vana vid att förlora. Det har gått bra för oss under förra året och det här året. Så fort det kommer tre raka förluster börjar man misstänka oss för matchfixning. Då kan man lika gärna misstänka lag som det går sämre för som har mer förluster i rad. Jag skulle aldrig misstänka någon i mitt lag för jag vet hur mycket vi krigar – vecka ut och vecka in. Alla vill vi varandras och lagets bästa hela tiden. Det har varit en jobbig period de senaste dagarna. Alla blir inblandade så fort Linköping City nämns. Det är jobbigt att få anklagelser då det inte finns bevis, säger Ilir Terbunja.

Det är ju på grund av att oddsen på matchen har avvikit från det normala som misstankarna uppkommit. Hur har ni i truppen pratat om det?

– Vi har haft möten med både styrelse och ledare. Det är inget vi ska lägga fokus på utan vi ska fokusera på nästkommande träning och nästkommande match. Vi är målmedvetna och krigar för att ta så mycket poäng som möjligt. Det är det vi spelare ska tänka på, säger Terbunja.

I sociala medier har både styrelsen och enskilda spelare blivit offentligt anklagade för att vara en del i den misstänka matchfixningen.

– Vi supportar dem såklart. Misstag kan hända allihopa och det är klart man är på deras sida. De är dina lagkamrater – de är bröder, säger Terbunja och fortsätter:

– Det var lite jobbigt i går när vi hade möte om det. . . att det står i tidningar och när man själv känner att det inte är sant. Jag har inte så bra koll på det där med oddsrörelserna men jag skulle aldrig tro att det har hänt.

Har ni pratat någonting om matchfixning mellan varandra i truppen?

– Nej, absolut inte. I början av säsongen var det en kvinna i Svenska fotbollförbundet som kom in med papper där vi skulle skriva på att vi inte skulle ha någonting med det att göra. Vi är alla vinnare och vill vinna. Jag är väldigt chockad faktiskt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi