En dryg månad efter att discgolfbanan i Fålehagen invigdes så var det i helgen dags för den första sanktionerade tävlingen. Detta när den andra deltävlingen i Östgötska vintertouren avgjordes.

Touren, som nu spelas för fjärde året, avgörs som namnet antyder under vinterhalvåret och spelas på banor i Motala, Vadstena, Mjölby, Linköping, Bjärka-Säby, Norrköping och Katrineholm.

Och intresset för den har vuxit år för år. När det dessutom skulle spelas på den helt nya banan i Fålehagen så blev intresset än större.

Hela 59 deltagare kom till spel och i juniorklassen slogs det nytt deltagarrekord för touren med elva spelare på plats.

Den som behärskade den nya banan allra bäst var Kungsängens Elias Gripler. Gripler som ännu är junior och anses som ett av sportens stora framtidsnamn vann open-klassen efter att ha gått de två rundorna på 107 kast. Vilket var två kast bättre än tvåan Martin Rasch, KFUM Linköping och ytterligare två kast bättre än Örebrospelarna Viktor Cvitkovic och Sanel Besic som delade på bronsplatsen.

I damklassen segrade hemmaspelaren Petra Johansson på 159 kast före Övertids tävlingsdebutant Dararat Sirirat.

Bland amatörerna så blev det en kamp mellan en trio från hemmaklubben Motala frisbeesportförening. Vann gjorde till slut Daniel Ivarsson på 118 kast, följd av Anders Berg 121 kast och Kim Sjöö 123.

Den mest rafflande uppgörelsen bjöd dock juniorerna på. Här dröjde det ända till det andra särspelshålet innan Eksjö Fgs Filip Dahlén kunde säkra segern över Linköpings William Nordström. De båda landade nämligen båda på 128 kast efter två rundor. Trea här var KFUM Linköpings Ture Valtonen som fick se sin klubbkamrat Daniel Westberg ta hem motionsklassen före hemmaspelarna Jonas Öhrn och Carl Edin.