Tankarna var hos den sjuke åskådaren

Efter skrällen i premiären kom Piraterna snabbt ner på jorden igen.

14 maj 2019 21:47

Förlusten mot Dackarna var...inte mycket att säga om. Hemmalaget var så mycket bättre.

Två femettor i heat 2 och 3 avgjorde matchen och gav Dackarna ett bekvämt försprång som man sen kunde luta sig emot resten av matchen.

Då hjälpte det inte att lagledarna Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson kämpade med toppningar, inget gav nån effekt.

Dackarna var ett nummer för stort.

En vinst och en förlust så här långt, mot ettan och tvåan i fjolårets elitserie, är givetvis inget att säga om. Piraterna är ett frågetecken för många och tippas som ett av flera lag att slåss om sista slutspelsplatsen, den sjätte. Efter att ha sett laget i två matcher finns det ingen anledning att ändra på den åsikten. I sina bästa stunder kan man slå vilket lag som helst, när det inte stämmer kan man torska mot på papperet sämre motstånd.

Men det är väl tjusningen med årets serie, att inte särskilt mycket är avgjort på förhand. Inte mer än att Masarna och Rospiggarna nog får kämpa om att undvika att bli sist, vilket i sig inte betyder nåt eftersom inget lag åker ur.

Till sist; vad är en speedwaymatch värd när den måste avbrytas för att ambulanspersonalen får rycka ut till en åskådare som drabbats av hjärtstillestånd? Vi hoppas alla att det slutade på bästa sätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén