Succé för ny simtävling i Motala

På söndagen arrangerade Motala Simsällskap tillsammans med Svenska simförbundet skoltävlingen Medley bästa fyran, -trean och -tvåan i Motala simhall och mottagandet blev varmt.

23 april 2018 17:32

Tävlingen arrangeras av Svenska simförbundet tillsammans med lokala simföreningar och startade 2008. Tio år efter starten valde Motala SS att testa på konceptet där åtta lag var anmälda i de tre klasserna (årskurs två, tre och fyra) och chefstränaren var nöjd med gensvaret trots att man inte marknadsfört tävlingen.

– Vi har egentligen bara marknadsfört det internt till våra medlemmar som sedan spridit det till sina kompisar och skolor, säger Marcus Wernström.

Men den blygsamma publiciteten kanske ändras om allt går väl. Det finns möjlighet att tävlingen blir återkommande efter att första försöket utvärderats.

– Vi har ju redan vår skolsimning på hösten, men om det här funkar bra kanske det är det här som blir vårt nya skolsim, förklarar han.

Under uppvärmningen var läktaren fullsatt och stämningen i simhallen var mycket god. Sixten, Ludwig, Jasmin och Andrée från Smedsby skola var väldigt taggade innan start:

– Det här är ju jättekul, säger Sixten Ferm och hans tvillingbror Andrée instämmer.

– Tummen upp, var Ludwig Ljungqvists betyg och Jasmin Yousefy hade högtflygande planer.

– Hoppas vi vinner en pokal, utbrast hon.

Tävlingen blev en succé och Marcus Wernström förefaller mycket nöjd när MVT får tag på honom.

– Känslan är absolut att detta ska vi göra om och då fullt ut med marknadsföringen så vi når ut i alla skolor. 30 lag borde vi kunna få ihop. Då blir det simfest, säger han.

Hur gick det för våra vänner från Smedsby då?

Jo när skummet lagt sig stod det klart att Sixten, Andrée, Jasmin och Ludwig hade vunnit sitt heat och därmed kammat hem vinnarpokalen i Bästa 3:an.

Medley bästa Fyran

* Tävlingen är en simstafett där varje lag består av fyra deltagare som simmar 25 meter vardera valfritt simsätt.

* Tävlingen är till för elever i årskurs två, tre och fyra.

* Tävlingens syfte är att uppmuntra alla Sveriges barn till att simma och ha kul i vattnet.

* Det ska vara minst en tjej/kille som deltar i varje lag.

* Alla elever i ett lag ska komma från samma skolklass.

* I Motalas tävling fanns 8 lag på plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Roxvret