Blomberg tog medaljer på fitness-SM

Linn Blomberg bytte klass och hon siktade på seger direkt. Det blev två medaljer på fitness-SM, vilket Motalatjejen var nöjd med.

Linn Blomberg från Motala fitness center tog både brons och silver när SM i fitness avgjordes i Stockholm. Om två år siktar hon på SM igen och vill då gå hela vägen.

Linn Blomberg från Motala fitness center tog både brons och silver när SM i fitness avgjordes i Stockholm. Om två år siktar hon på SM igen och vill då gå hela vägen.

Foto: PRIVAT

Styrketräning2019-10-03 18:00

– Man vill alltid vinna, men jag är nöjd med prestationen, säger 23-åringen efter tvådagarstävlingen på Stockholmsmässan.

Linn Blomberg är från Mjölby från början, men har bott i Motala de senaste två åren. Hon är delägare i Motala fitness center och jobbar med träning, som personlig tränare och kostrådgivare.

Blomberg har tävlat i fitness sedan 2015 och tagit både guld, silver och brons i olika tävlingar i body fitness och bikini fitness.

Hon har fått synpunkten från domarna att hon haft lite mycket muskelmassa för sina klasser och därför bytte hon klass i år, till wellness fitness. Det är i den klassen hon nu gjort SM-debut i, en tävling hon förberett sig för hela året sedan i januari.

Egentligen är inte tävlandet det viktiga.

– Tävlingen är en boost och ett sätt att synas. Men det är träningen och livsstilen som är det roliga. Tävlandet är mer en bonus, säger hon.

Nåväl, Linn Blomberg tog i alla fall brons i senior-SM, en klass där Lovisa Stenman från Linköping vann. Sedan tog hon silver i junior-SM dagen efter, slagen av bara Evelina Persson från Fagersta.

– Jag hade som mål att vinna, men medaljerna kom ändå oväntat, säger Motalatjejen.

Linn Blomberg har en bakgrund i friidrott, fotboll och kampsport. När hon fastnade för styrketräning blev hon också biten av fitness.

Nu siktar hon på guld i SM, men först om två år. Tills dess blir det träning och att bygga mer muskelmassa.

– Kul att ha samma fritidsintresse som det jag jobbar med, säger Blomberg.

Karta: Motala Fitness Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!