Storsponsorn: "Har rätt att ha synpunkter"

Serien har inte börjat än. Men känslorna svallar redan kring Åtvidabergs FF. Nu lägger sig storsponsorn Per Lindqvist i laguttagningarna på försäsongen.

11 mars 2019 16:00

I ett Facebookinlägg, på en intern ÅFF-sida som Sporten har läst, skriver Lindqvist bland annat att:

"Nu hoppas jag att jag aldrig mer får höra någon ursäkt angående att Plakalo inte spelar. Jag värvar inte spelare för att dom ska sitta på bänken. Detsamma gäller brassen Ramiel och nu har vi lämnat klartecken på Soares att komma till ÅFF. Förstår inte vederbörande detta så vidtar vi åtgärder. Dessa spelare ska spela punkt."

När Sporten konfronterar Per Lindqvist med inlägget så säger han:

– Formuleringen var inte lysande. Men jag tycker det här som privatperson och jag förstår att en del tolkade det på annat sätt. Men jag har rätt att ha synpunkter som alla andra. Vi har bra spelare på papperet och det gäller att utveckla. Det såg inte bra ut i lördags, säger Lindqvist.

Så du är inte med och tar ut laget?

– Nej, jag har ingen påverkan där, mer än att jag har rätt till åsikter som privatperson.

Du har förtroende för klubbens jobb?

– Ja, sportgruppen och styrelsen har gjort ett jättebra jobb. Det såg vi på årsmötet.

Tränarna?

– Vill jag inte uttala mig om, säger inget åt något håll. Då blir det bara felvinklat.

Brassen Soares kommer att komma till Åtvidaberg?

– Ja, planen är att få hit honom. Vi är några externa sponsorer som har gett klartecken, säger Per Lindqvist.

ÅFF:s ordförande Ingvar Gustavsson säger att inget ännu är klart med Soares. Gustavsson säger att han inte har facebook, inte läst det omtalade inlägget och att han inte bryr sig om det.

– Per Lindqvist är som vem som helst här, säger ÅFF-ordföranden.

Vem tar ut laget?

– Tränarna, men sedan har vi kontinuerliga möten mellan sportgrupp, styrelse och tränare och där har vi en öppen dialog, säger Gustavsson.

ÅFF:s tränare Rickard Johansson är trygg med laguttagningarna. Han känner ingen press utifrån.

– Vi ledare är tillräckligt starka att ta ut det bästa laget sett till vad vi sett under träningsveckan. Vi påverkas inte av kommentarer. Vi ser spelarna varje dag och det är det som vi utvärderar ifrån, säger Rickard.

Rickard Johansson säger att han hälsat på Per Lindqvist, men att han inte har någon relation med honom mer än att Lindqvist är sponsor till ÅFF.

– Han stöttar Åtvid och det är jättebra. Alla har åsikter och det är det som är charmen med fotboll.

Så du känner ingen press i laguttagningen?

– Nej absolut inte. Pelle är en hängiven supporter men vi tränare kan inte lägga någon värdering i vem som betalar för vem i truppen när vi tar ut laget. Vi tar ut det laget som vi anser är bäst för dagen, säger Rickard Johansson.

ÅFF-tränaren säger att möjligheten finns med Luis Soares, tränaren har själv haft kontakt med agenten två gånger i veckan sedan nyår, men att det är oklart.

– Snart måste det komma nåt beslut från agenten för att vi ska hinna med det innan fönstret stänger, säger Rickard Johansson.

När det gäller ytterligare en målvakt är det Martin Lucina som ÅFF hoppas på. Han fick sy ett par stygn efter smällen mot Sylvia i lördags, men ska snart vara tillbaka i full träning. Just nu får han bara träna utan bollkontakt.

– Bra skolad och det lutar åt honom i truppen, berättar ÅFF-tränaren.

ÅFF spelar mot Vimmerby hemma på torsdag i en nyinsatt träningsmatch. Sedan väntar Oskarshamn på tisdag 19 mars innan ÅFF helgen efter åker till Borås på träningsläger 23–25 mars och där möter lokala division 2-laget Dalstorp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa