Stor dramatik för Solfjäderstaden

Det blev dramatiskt värre när Solfjäderstaden mötte seriefyran Bergs IK och lyckades knipa två poäng.

16 november 2018 22:51

Efter ett sent kvitteringsmål av Solfjädern slutade matchen 7–7 efter ordinarie tid. Och i förlängningen lyckades Simon Hedberg göra sitt tredje mål för kvällen till 8–7 och ge laget extrapoängen.

– Ja du, jag vet inte riktigt hur jag ska kunna analysera den här matchen, säger tränaren Emil Stille. Det är så många olika kapitel i den.

Solfjäderstaden var annars rejält illa ute, två gånger. Först vid 1–3 efter den första perioden.

– Det kan vara den sämsta perioden vi gjort sen jag kom till Motala. Vi var inte är överhuvudtaget och killarna fick veta det i paus.

Men i andra perioden vände allt. 1–3 blev 4–3 efter tre raka mål.

– Då var vi plötsligt riktigt bra och kunde till och med gjort något mål till.

Berg slog tillbaka till 4–4 i öppningen av den tredje perioden, bara för att se Solfjäderstaden rycka iväg med två raka mål.

Då såg man ut att gå mot att avgöra matchen, men istället fick Berg förnyad fart och kunde med tre raka mål vände på allt igen och gå fram till 7–6 i mitten av sista perioden.

– Ja, jag vet inte riktigt vad som händer där. Vi står och sover vid ett mål och göra sen ett ruskigt dåligt byte där de blir fem mot två och gör mål.

Solfjädern satsade då allt på ett kort och kunde kvittera med en dryg minut kvar.

– Det var nånstans viktigt att få det målet och extrapoängen med oss, säger Emil Stille. Jag tycker att vår högstanivå börjar bli riktigt hög, men vi måste hitta ett sätt att inte vara så svaga när vi har svackor i matcherna.

MATCHFAKTA

Bergs IK↔7

Solfjäderstaden ↔8

Mål; Solfjädern: Simon Hedberg 3, Anton Abrahamsson 2, Joel Hermansson, Elias Olai, Joacim Risberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén