Stadsloppet mer ovisst i år

Det är dags för Vättern GP igen, stadsloppet mitt i Motala. Och kanske är det mer ovisst än på länge vem som ska vinna.

11 juni 1919 20:46

– Be mig inte att plocka ut någon favorit i år, det är alldeles för svårt. Jag är rätt säker på att det kommer vara många om budet, säger Anna Enocsson, kontaktperson för loppet från arrangören Motala AIF/Vätternrundans sida.

I fjol var hemmaåkaren Lucas Eriksson storfavorit inför loppet och visade sig infria förväntningarna. Han var helt överlägsen och gav inte de andra en chans att slåss om förstaplatsen.

Nu kommer inte han till start, han är i alla fall inte anmäld. Därför ser tävlingen mer öppen ut i år.

Just nu är ett drygt 30-tal cyklister anmälda i herrklassen.

– Ett tag var jag lite orolig när det bara var knappt tio som hade anmält sig, säger Anna Enocsson. Men efter att vi gjort en drive bland cykelklubbarna så började det trilla in. Sen hoppas vi på att det som vanligt dyker upp en hel del efteranmälningar på plats innan start.

Däremot blir det ingen damklass i år heller.

– Vi försökte men fick bara in två anmälningar så det fick vi lägga ner. Och nu har vi nog gett upp att få till en damklass framöver, tror Anna Enocsson.

När det gäller banan vid årets lopp så är den densamma som föregående år. Start utanför Östenssons på Bispmotalagatan, upp höger Repslagaregatan, höger igen på Kungsgatan förbi Stadshotellet, vänster uppför Kyrkogatan, höger nerför Drottninggatan hela vägen ner till Platensgatan och sen höger igen uppför backen på Bispmotalagatan.

– Banan är cirka en kilometer men innehåller många delar som gör den utslagsgivande. Det är en tuff backe uppför Bispmotalagatan och den har många kurvor som gör att det blir många igångdrag för cyklisterna, säger Anna Enocsson.

Motala AIF kommer till start med fem cyklister. De är Jacob Ahlsson, Linus Eriksson Kvist, Niklas Jagerstål, Samuel Lord och Emil Lundmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén