Staaf känner ingen press

Det är många lag i elitserien som känner att man nu måste börja vinna. Men inte Piraterna. "Vi är väl ett av få lag som känner att vi inte måste nånting", säger lagledaren Fredrik Staaf.

4 juni 2019 07:00

Med det menar han att många inför säsongen tippat laget som ett av de tre som missar slutspel. Och själva var, och är fortfarande, målsättningen att ta den sjätte och sista slutspelsplatsen.

– Sett till snittet på det lag vi åker med nu, 8.956, så är det ju det under vad som egentligen är den undre gränsen, 9.0. Så egentligen är vi på tok för svaga för elitserien. Nu förklaras som tur är inte allt med siffror och snitt, det är på banan det avgörs.

Det fanns en hel del osäkerhet i lagbygget, med en Niels-Kristian Iversen som hade en svag säsong förra gången han var i Piraterna. Och vad skulle nykomlingen Mikkel Michelsen leverera när han nu skulle ges en plats som heatledare?

– Båda två har gått över förväntan och även andra i laget höjde sig rejält förra veckan när de kanske hade en lite tyngre kväll. Så jag tror nog att de andra lagen börjar ta oss lite mer på allvar nu och att ett flertal lag som nog inte tänkt sig ligga där de ligger i tabellen börjar blir rätt så stressade.

Piraternas säsong har börjat bättre än många kanske tippat, med tre segrar på fyra matcher. Låt vara att alla vinster är på hemmaplan där man är erkänt starka, men ändå.

– Det är en trend rakt igenom än så länge, att det är mycket hemmavinster. Och jag tror att kampen om slutspelsplats i slutändan kommer avgöras med förarkvot, så om man ska förlora en match gäller det att göra det med så lite marginal som möjligt.

Nu väntar Lejonen, med två hemmavinster så här långt.

– En av seriens längsta banor, som tydligen fått nytt material på sig och gjort den ännu bättre än innan.

MATCHDAGS

Lejonen-Piraterna

Elitserien, tisdag 19.00

Läget i laget: Piraterna har alla förare friska och skadefria. Kör med samma lag som senast slog Masarna med 50–40.

Notera: Följ vår liverapportering på mvt.se från kl 18.45.

Vi tippar: 44–46

Övriga matcher: Rospiggarn–Indianerna, Vetlanda–Smederna, Västervik–Dackarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén