En tydlig rullstart som domaren släppte gav Rospiggarnas Jason Doyle det försprång han behövde för att besegra Niels-Kristian Iversen i omkörningsheatet om bonuspoängen när Piraterna avslutade elitseriesäsongen uppe i Hallstavik.

Fredrik Staaf kunde varit skogstokig efteråt.

Nu skrattade han bara åt att hans tid som lagledare i Piraterna avslutades på det sättet.

Artikelbild

| Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson tid som ledare för Piraterna slutade med förlust mot Rospiggarna,

– Det är slut nu, finito. Det har varit ett roligt gäng och bra på så sätt. Sen har vi inte varit tillräckligt bra och det är en annan sak, säger Staaf.

Piraterna hade ett uttalat mål inför säsongen att ta en av de sex slutspelsplatserna. Nu slutade laget sju med tolv poäng. Hela nio poäng ifrån slutspelsplatsen.

– Vi blir sjua och det är inte tillräckligt bra. Men någonstans så finns det något att bygga vidare på för Piraterna nu. Så från i med i morgon så lämnar vi över till Stefan (Andersson Skill) och Stefan (Ekberg).

Känslan över att din tid som lagledare nu är över?

– Det är jäkligt skönt, det har varit några år för mycket. Men det har som sagt varit ett härligt gäng. Så även om det har gått tungt så har det inte varit jobbigt. Vi hade ju inga förväntningar på att vi skulle vara ett topplag. Sen har det varit kul attt se karriärerna för Mikkel Michelsen och Pawel Przedpelski ta fart. Och även Iversen, jag vet att många har synpunker på honom, tycker jag har gjort det bra, säger Staaf innan han avslutar för att gå och tacka sina förare för säsongen.

Poängen, Rospiggarna: Andreas Jonsson 14, Jason Doyle 13+1, Rasmus Jensen 11+2, Tomas Jonasson 8+1,Daniel Bewley 4+2, Andreas Westlund 1+1.

Piraterna: Niels-Kristian Iversen 13, Kai Huckenbeck 11, Pawel Przedpelski 8, Daniel Davidsson 4, Jonas Davidsson 2, Linus Sundström 1+1 .