Stjärnan helt klar för Piraterna

Det tog tid. Lång tid. Men under torsdagen skrev Greg Hancock på nytt kontrakt med Piraterna.

12 november 1915 11:49

– Den här gången är det nog mestadels mitt fel, säger lagledaren Stefan Andersson Skill och ler. Jag fick inte iväg kontraktet till honom, av olika orsaker, men vi har hela tiden vetat var vi har varandra.

– Så tvärtemot många andra har jag aldrig varit orolig.

Hancock själv skrattar när han får höra att Andersson Skill tar på sig ansvaret för att det tagit sin tid innan han hans påskrift hamnade på kontraktet. Men tar ändå på sig en del av ansvaret.

– När jag väl fick kontraktet så var jag precis på väg att resa bort. Så därför tog det något vecka till, säger Hancock som haft roligt åt de rykten som sagt att han varit på väg att lämna Piraterna. Inte minst det som sagt att Masarna med hjälp av Tony Rickardsson ska ha försökt locka över honom.

– Man måste älska ryktena, men Tony har inte ringt än i alla fall. Men visst har andra klubbar ringt och hört sig för och det är kul att veta att man fortfarande är ett intressant namn. Det är väl när det inte ringer som man ska bli fundersam. Men för att jag skulle byta klubb så måste det först och främst finnas en anledning till det. Och det gör det inte, jag är mer än nöjd där jag är, säger Hancock som tror att Piratlaget kan bli riktigt starkt kommande säsong.

– Det har skett vissa förändringar som jag inte hade räknat med. Jag tycker verkligen att det är synd att Chris (Holder) lämnar. Men bytet mot Peter Kildemand tror jag kan bli riktigt bra. Jag sa redan innan det blev klart att den som får Kildemand i laget kan vara glad. Han kommer bli fantastisk i rätt omgivning. Men då anade jag inte att han skulle hamna i Piraterna. Så jag tycker att vi har ett väldigt intressant lag som borde kunna vara med och utmana om guldet.

Laget för nästa säsong är därmed klart och Andersson Skill säger:

– Det ska bli en kul säsong. Det blir tufft att bara fyra av åtta lag tar sig till slutspel, så det blir givetvis vår första målsättning. Sen kommer vi självklart gå för att ta tillbaka guldet.

Nästa säsong blir också den tredje och sista på hans kontrakt som lagledare. Och redan nu flaggar han för att det kan bli den sista.

– Jag vet inte om jag är så sugen på att förhandla om och skriva ett nytt långt kontrakt. Kanske är det dags för mig att göra något annat. Jag har hållit på med det här rätt länge nu.

Han betonar att inget beslut är taget ännu.

– Vi får se. Jag ser verkligen fram emot 2016, det ska bli en kul sommar och jag tycker att vi har ett bra lag.

Piraterna 2016

Greg Hancock, Piotr Pawlicki, Peter Kildemand, Jonas Davidsson, Scott Nicholls, Fredrik Engman, Victor Palovaara, Szymon Wozniak, Artur Czaja, Joel Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén Thomas Augustsson