Storstryk för Piraterna– hade inte en chans i dammet

Piraternas chanser till seger flög iväg i takt med dammet som yrde på Skrot-Anders arena under tisdagskvällen. Redan efter det andra heatet beordrades vattenbilen ut.

Piraterna kämpade och försökte men Västervik var ett par nummer för stora.

Piraterna kämpade och försökte men Västervik var ett par nummer för stora.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-06-19 09:00

– Vi har varit livrädda för regnet, det har hängt i närheten av arenan och det har regnat runtomkring. I två veckors tid har det dykt upp skurar som ingen sett komma. Det är lite därför vi inte vågat göra som vi brukar. Kommer det en skur då är det två timmas försening. Det är anledning till att vi inte vattnat banan. Därför tog vi ett snabbt beslut och vattnade efter två heat, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson. 

Jag tänkte på publiken när jag såg dammet?

– Det blev inte bra. Men det är svårt. Prognosen visade inget regn. Men det har den inte gjort på två veckor. Men det har kommit sådana skurar, så sent om idag. Vi vågade inte vattna helt enkelt. Kommer det en skur då är det som sagt två timmar tills vi är igång, säger han.

Matchen började dessutom knackigt för Piraterna. I det första heatet körde Piraternas Pawel Przedpelski bort lagkamraten Vaclav Milik. I det andra heatet ledde Mathias Thörnblom i två och ett halvt varv, sedan blev han omkörd av Västerviks Anton Karlsson. Därefter var det Västervik för hela slanten.

– Jag tycker att vi egentligen fick en bra start. Men så körde vi bort varandra ordentligt i första heatet. Thörnblom ledde andra men blev rundad. Det studsade inte med och vi gav dem överläget utan att de behövde göra så mycket. Vi hjälpte dem med det. Sedan tuggade de bara upp oss. Därefter var det slutlekt. 

Att det skulle bli tufft mot Västervik var de allra flesta i Piraterna inställda på. Men att laget stundtals blev helt frånåkta, det hade de inte riktigt räknat med. 

– Vi var chanslösa, totalt chanslösa. De har svinbra form på typ alla förare men det spelar ingen roll. Det var inte där som matchen avgjordes. Vi visste att Max Fricke och Robert Lambert skulle bli tuffa att ha och göra med. Men då får vi inte ge dem det här försprånget. Förutom första heatet tror jag inte vi vann en start förrän heat tio eller elva. Det håller inte. Vi måste vara med från start, säger Daniel Davidsson efter matchen. 

Poäng: 37-53

Piraterna: Przemyslaw Pawlicki 10, Maciej Janowski 10, Vaclav Milik 7, Pawel Przedpelski 7, Mathias Thörnblom 3, Norbert Krakowiak 0, Jonathan Ejnermark 0.

Västervik: Robert Lambert 14, Max Fricke 10, Mads Hansen 9, Luke Becker 8, Jacob Thorsell 4, Anton Karlsson 4, Bartosz Smektala 4.

Publik: 1565

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!