Stjärnan saknas även i returmötet

På tisdag åker Piraterna till Västervik. Då är det dags för revansch mot SM-guldfavoriterna. "Det blir samma lag som när vi mötte dem hemma", säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Västervik körde över Piraterna i mötet på Dunteberget. Nu på tisdag åker Piraterna ner till Västervik och Hejla arena.

Västervik körde över Piraterna i mötet på Dunteberget. Nu på tisdag åker Piraterna ner till Västervik och Hejla arena.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-06-23 21:01

Förra veckan saknades stjärnan Piotr Pawlicki på grund av personliga skäl. Davidsson meddelar att polacken inte är uttagen till tisdagens bortamöte i Småland.

– Behöver man vila hemma får man vila borta också. Då är det bättre att man vilar ordentligt, säger Davidsson. 

Lagledaren ser dock vissa fördelar med att köra med samma lag som han gjorde i tisdagens hemmamatch även på bortabanan. 

– Det är bra att gubbarna får en chans till. Behöver man ändra eller inte och sådant. Men som sagt en chans till kan de få. Sedan är det tuffa matcher mot Västervik. Det är kanske inte de matcher som man önskar få chansen i men det är lite så vi tänker. 

Förra veckan tvingades Piraterna till snabba ändringar då Oskar Fajfer drabbades av en hjärnskakning. Enligt Davidsson skulle han ha testat att köra i lördags egentligen men det blev det ingenting med. 

– Han kommer inte att köra i helgen och då är det inte läge att börja med en lång resa till Sverige. Planen var att han skulle ha testat i lördags men kände sig inte tillräckligt fräsch på fredagen så de blåste av det. Jag tyckte att det var ett bra beslut av honom. En hjärnskakning kan ta ganska hårt, säger Piraternas lagledare.

Piratlaget: Vaclav Milik, Pawel Przedpelski, Przemyslaw Pawlicki, Norberg Krakowiak, Maciej Janowski, Jonathan Ejnermark och Mathias Thörnblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!