Stjärnan bakom Piraternas hemmaseger

Kaffe, kaka, tredje raka. Det kan Piraternas lagledarduo Daniel Davidsson och Anders Bylin säga efter att Piraterna vann hemma mot Rospiggarna med 52–37.

Maciej Janowski var kvällens bästa förare. Han förlorade inte ett enda heat mot någon av Rospiggarnas förare.

Maciej Janowski var kvällens bästa förare. Han förlorade inte ett enda heat mot någon av Rospiggarnas förare.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-06-05 08:00

Nyckeln till tisdagens seger var precis som i de tidigare matcherna de tre stjärnorna Przemyslaw Pawlicki, Piotr Pawlicki och Maciej Janowski, där den sistnämnda föraren inte förlorade ett enda heat mot en Rospigg. 

På fyra heat tog Macej Janowski tio poäng och i de två heat som han inte tog heatvinsten var han tvåa bakom en lagkamrat. 

– Vi var redo för en tuff match mot Rospiggarna men vi lyckades börja matchen bra och tog viktiga poäng med en gång, säger Piraternas stjärna. 

Trots de fina resultaten var inte polacken inte helt nöjd med matchen då han hade svårt att hitta rätt inställningar på cykeln. 

– Vi fick arbeta mycket på banan och på cyklarna. Det var svårt att få till det idag. Banan var lite annorlunda jämfört med första matchen. Vi får fundera lite kring banan om det är så att den behöver lite mer vatten under dagen. Men jag tycker att vi löste det bra till slut och hittade farten, säger han.  

Janowski hade en tuff inledning på säsongen. Både i den polska och engelska ligan var det skralt med poäng. Men nu har han hittat formen igen. Maciej Janowski berättar att han och hans mekaniker har arbetat hårt för att få ordning på motorcyklarna. 

– Vi har ändrat så mycket sedan början på säsongen. Men framförallt är det att jag har börjat köra mycket fler tävlingar. Det har gjort att jag hittat rätt känsla på cykeln igen. 

Det var inte bara stjärnan som var nöjd med lagets insats. Även nyförvärvet Mathias Thörnblom tyckte att laget hade presterat bra, dock hade han hoppats mer av sig själv. 

– För min del kändes det sådär. Jag hittade inte riktigt rätt från början. Cykeln var lite trött och det drev på för mycket i kurvan och så släppte och jag gled omkull. Sedan till mitt andra heat bytte jag cykel och då kändes det bättre. Sedan var jag i backen igen men det är inget som känns nu. Men i mitt sista heat kändes det okej, säger han och fortsätter: 

– För laget var det bra i alla fall. Jag kan dock bättre och det vill jag bevisa. 

Poäng

Piraterna: Piotr Pawlicki, 12, Przemyslaw Pawlicki, 11, Maciej Janowski, 10, Vaclac Milik, 7, Pawel Przedpelski 6, Mathias Thörnblom, 4, Jonathan Ejnermark, 2. 

Rospiggarna: Jakub Jamrog, 12, Andreas Lyager, 9, Oskar Polis, 9, Antonio Lindbäck, 4, Wiktor Przyjemski, 2, Viktor Palovaara 1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!