"Superduperfäste på sina ställen"

Det blev ingen match mellan Indianerna och Piraterna. Den regnade helt enkelt bort. Nu ska lagen försöka hitta ett nytt datum som passar dem.

Piraternas match mot Indianerna regnade bort i Kumla.

Piraternas match mot Indianerna regnade bort i Kumla.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-06-12 07:00

– Tyvärr blev det ingen match. Regnet som har varit innan idag tillsammans med det som kom idag gör att vi inte ens är nära att köra, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson under tisdagskvällen.

Vid 16.30-tiden kom den första regnskuren, en timme senare kom det ytterligare några droppar. Där och då trodde nog de flesta att det skulle bli speedway på Kumla motorstadion. Speakern ropade ut att man hade satt en preliminär starttid till klockan 19.15.

– Vi har trott på att det skulle bli match. Tittar man bara utanför depån ser det bra ut men det var det stället som bara var bra också.

Speakern skulle dock inte ha ropat ut den preliminära matchstarten för då började det såklart regna igen. Strax efter 19 slutade det regna. Därefter väntade en hel del banpreparering. Men banan gick inte att rädda utan var i för dåligt skick. 

– Banan var bitvis för mjuk på sina ställen. På andra delar av den var hon hård i alla fall och på andra delar var det bottenlöst. Det gör att banan blir för ojämn. Det var bara säkerheten som det handlar om. Men det var tvärkört, tyvärr, säger han och fortsätter: 

– Just när det blir ojämnt. Det var superduperfäste på sina ställen medan det på andra ställen är halt och lerigt gör att det blir väldigt farligt. 

Nu ska lagen komma överens om ett nytt datum.

– Vi har diskuterat en del men jag har inte hela kalendern i huvudet. Men jag är inte ett dugg orolig för att klubbarna inte kommer att komma överens om ett nytt datum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!