Piratledaren: "Det har varit upp och ner"

Just nu är det ett litet uppehåll i Bauhausligan. Piraterna har kört lite mer än halva säsongen och assisterande lagledaren Anders Bylin ger oss en summering.

Lagledare Anders Bylin är inte nöjd med säsongen än så länge. Han tycker att laget borde ha tagit mer poäng än vad de har gjort.

Lagledare Anders Bylin är inte nöjd med säsongen än så länge. Han tycker att laget borde ha tagit mer poäng än vad de har gjort.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-07-12 08:00

– Det har varit upp och ner. Summa summarum, klart missnöjd, vi har för lite poäng på kontot, säger han. 

Piraterna inledde tungt med förlust i premiären borta mot Dackarna. Därefter gick det betydligt bättre och laget vann matcherna mot Vargarna, Rospiggarna och Smederna. Sedan dess har det blivit fyra raka förluster, först dubbelt mot Västervik och sen samma sak mot Lejonen. 

– Lejonen hemma, där gjorde vi bort oss själva. Det var individuella misstag som gjorde att vi förlorade matchen. Annars hade vi vunnit den, det är jag tämligen säker på. Det är den matchen jag är mest missnöjd med. Hade vi vunnit den hade vi ändå varit hyfsat i fas med vad vi trott på, säger han.

Trots att Bauhausligan bara består av åtta lag har serien skiktat sig i tre grupper. Lejonen och Västervik överst, sedan Indianerna och Smederna. Bakom dem ligger Piraterna, Dackarna Rospiggarna och Vargarna. 

Nästa vecka väntar Indianerna på tisdag och onsdag. 

Två väldigt viktiga matcher. 

– Indianmatcherna kommer att vara jätteviktiga.Vi bör minst knipa en av matcherna och gärna bonuspoängen. Vi har i princip satt laget och det kommer bli så bra lag som vi kan köra med, ett starkt lag. Men allt är inte riktigt klart än.

Piraterna har stuvat om en del i laget under säsongen. Man använde ett av tre så kallade transferkort för att plocka in Mathias Thörnblom. Men det återstår att se om det blir ytterligare förändringar i truppen. 

– Det gäller att man funderar på om man ska göra någonting. Vi har sonderat terrängen lite.

Klubben Piraterna sitter i ett tufft läge, något som klubben har kommunicerat ut och som MVT rapporterat om. Lagledaren hoppas att det sluter upp folk på tisdag mot Indianerna. 

– Vi måste få ett brott i den negativa trenden när det kommer till publiksiffror.

Vilket ansvar har Piraterna själva för att det ska komma folk? Det har dammat mycket och det har oftast bara funnits ett spår att åka, förutom hemmamatchen mot Lejonen. 

– Det är väldigt svårt med banan för vi vill inte heller att en match ska regna bort. Man kan inte vattna på hur mycket som helst och så blir banan mättad. Sedan är dammet väldigt olyckligt. Jag förstår vad du menar med att förarna ska ha fler spår att välja, att banan bjuder in till mer racing och det är dit vi vill komma såklart. Vi styr inte över vädrets makter. Det går inte vattna för mycket om det ska komma en massa regn, då gör man bort sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!