Piraterna tvingas till ändringar– stjärnan ställer upp

Piraternas lagledare Daniel Davidsson fick det lite stressigt under söndagen. Oskar Fajfer kraschade när han körde för sitt polska lag Gorzow i söndags. Då ringde stjärnan Maciej Janowski upp Davidsson och erbjöd sina tjänster.

Maciej Janowski hade bett om att få vila i matchen mot Västervik. Men då Oskar Fajfer skadat sig ställer han upp och kör ändå.

Maciej Janowski hade bett om att få vila i matchen mot Västervik. Men då Oskar Fajfer skadat sig ställer han upp och kör ändå.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-06-17 14:30

Från början var tanken att varken Maciej Janowski eller Piotr Pawlicki skulle ha kört i tisdagens hemmamatch mot Västervik.

Janowski har haft ett hektiskt schema den sista tiden och har bett om att få lite ledigt och vila. Piotr Pawlicki har en del privata ärenden som han måste ta hand om. 

Oskar Fajfer kraschade i sitt fjärde framträdande i matchen mot Leszno och tvingades uppsöka ett sjukhus efter matchen.

– Det rör sig om en förmodad hjärnskakning. Men jag vet inte så mycket mer i nuläget. De väntade på röntgen när jag talade med dem i söndags. Men framåt onsdag och torsdag har vi väl ett svar på vad prognosen är, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson. 

Maciej Janowski följde matchen mellan Gorzow och Leszno och såg kraschen. Han slog en signal till Piraternas lagledare och berättade att han finns tillgänglig om det behövs. 

– Janowski hade sett matchen på tv och såg vad som hände. Då ringde han upp mig och erbjöd sig att komma till Motala. Han ville vara ledig egentligen. Det har varit mycket för honom och det kommer vara mycket framgent. Men det här är ändå ett gott tecken att man tar kontakt själv trots att man sagt att man vill vara ledig. Det är stort av honom. 

Därmed kör Piraterna med följande förare: Vaclav Milik, Pawel Przedpelski, Norbert Krakowiak, Przemyslaw Pawlicki, Maciej Janowski, Jonathan Ejnermark och Mathias Thörnblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!