Piratcoachen vill jobba lugnt

Piraterna är näst sist och utanför slutspel. Tisdagens motståndare Västervik är sist och i skriande behov av poäng. Jumbomöte och då förstår alla att det är ett pressat läge i Motalalaget just nu.

JÄMNARE. Lagledaren Stefan Andersson Skill hoppas på en jämnare nivå och en bättre inledning på matcherna för Piraterna.

JÄMNARE. Lagledaren Stefan Andersson Skill hoppas på en jämnare nivå och en bättre inledning på matcherna för Piraterna.

Foto: Jens Bollius

Speedway2014-06-30 18:00

– Klart att vi har kniven på strupen och att det är lite pirrigt, erkänner lagledaren och coachen Stefan Andersson Skill.

Västervik har bara två poäng och hotas av ett nedflyttningsspöke. Smålänningarna, panikartat kan tyckas, gjorde om halva laget under transferfönstret. Tre namnkunniga namn som Watt, Holta och Nermark fick gå och in med tre nya polacker, däribland Przemyslaw Pawlicki som vann SM-guld med Piraterna i fjol.

För att rädda sig kvar i elitserien försöker Västervik göra något helt nytt.

Piraterna är också satt under stark press, som nästjumbo i tabellen. Att missa slutspel skulle vara ett stort fiasko för svenska mästarna.

Piraternas turbulens är att Chris Holder drabbats av en ny skada och även Anton Rosén, som nu är tillbaka efter skallskadan, har haft problem. Men annars vill Stefan Andersson Skill ha så mycket arbetsro som möjligt i sina styrkor.

– Det är många som skulle fått panik i vårt läge, men vi ska inte drabbas av panik. Jag jobbar inte så, jag vill jobba med förtroende mellan mig och mina förare, säger lagledaren.

Andersson Skill hade planer på att byta ut Rory Schlein under fönstret, men det blev inte så när Holder blev skadad och Schlein behövdes.

Nu hoppas Piraterna att Schlein i stället kommer i gång och presterar, liksom hela laget.

– Det var lite gambling att bygga laget med tre toppar. Nu måste vi jobba med att lyfta oss och klara av den här situationen. Det är utmaning och vi ska vilja ha utmaningar, det är därför man håller på, säger Stefan Andersson Skill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!