Lejonen krossade ett skadeskjutet Piratlag

Krascherna kostade Piraterna segern mot Lejonen på hemmaovalen i tisdags. Och bidrog även till att de blev krossade med hela 34-56 i returen i Gislaved.

Przemyslaw Pawlicki belv bästa poängplockare för Piraterna borta mot Lejonen. Det trots att smärtorna efter kraschen i tisdags gjorde att han knappt kunde sitta på cykeln.

Przemyslaw Pawlicki belv bästa poängplockare för Piraterna borta mot Lejonen. Det trots att smärtorna efter kraschen i tisdags gjorde att han knappt kunde sitta på cykeln.

Foto: Andreas Ekström

Speedway2024-07-04 05:30

När Piraterna i tisdags föll med 43-45 mot Lejonen kraschade både Pawel Przedpelski och Przemyslaw Pawlicki ordentligt. Nu kom de båda till start i returen nere i Gislaved ett knappt dygn senare. Men att de var märkta av smällarna de fått menade Piraternas lagledare Daniel Davidsson var uppenbart. 

– Przemyslav kan inte sitta ordentligt på cykeln. Nu blir han ändå den som tar flest poäng men elva poäng på sju heat är han inte nöjd med, säger Davidsson. 

Han fortsätter: 

– Sen har vi några förare som inte kommer upp i nivå och då blir det svårt.  

Att det skulle bli tufft att kunna hänga med serieledande Lejonen var Davidsson medveten om. Men efter att Lejonen bara hade ledningen med två poäng efter två körde heat så trodde han ändå att de skulle kunna göra match av det. Fem heat senare ledde Lejonen med 29-13 och matchen var avgjord. 

– Det går så fruktansvärt fort när de får till det och ger man dem lillfingret så smäller det bara till. Jag trodde väl att det skulle gå så här men jag hade hoppats på mer, säger Davidsson. 

Nu väntar ett uppehåll fram till den 16 juli då Piraterna tar emot Indianerna hemma på Skrot-Anders arena. 

– Det är ett välbehövligt litet break nu för att samla kraft och gruppera om lite. Vi visste ju att de här veckorna med dubbelmöten mot Västervik och Lejonen skulle bli tuffa. Att få dem samtidigt som vi har förare som kör mängder av matcher och behöver ha ledigt är tufft. Tur att det inte är idag det avgörs, säger Daniel Davidsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!