EM-kval ger Jonas tufft schema

Polen, Ungern och Motala på tre dagar. Jonas Davidsson har fullt upp.

Hektiskt. Jonas Davidsson kör i Polen, Ungern och Sverige dagarna efter varandra.

Hektiskt. Jonas Davidsson kör i Polen, Ungern och Sverige dagarna efter varandra.

Foto: Tomas Lundin

Speedway2014-06-09 07:15

I söndags kväll satte sig Jonas Davidsson i bussen för åtta timmars färd, från seriematchen i Gniezno (14 inkörda poäng) till ungerska Debrecen. Där körs på måndag SEC Challenge, finalen av kvaltävlingen till EM-serien.

Sju EM-platser finns i potten men motståndet är tufft. Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen och Patryk Dudek är några av förarna som slåss om platserna.

– Det är det man kör för, att vara topp sju. Det gäller att vara med från start och vara på tårna i fem heat och undvika nollorna, säger Jonas Davidsson.

Vad skulle det betyda för dig att kvala in till EM-serien?

– Inte mer än att det skulle vara roligt. Det är ju lite mini-VM kan man säga, med fyra deltävlingar. Det skulle vara spännande att ta sig dit.

Efter EM-deltävlingen väntar sedan flyg hem till Sverige från Budapest på tisdag morgon. Och så bortamatch med Rospiggarna mot Piraterna, men hemma för Jonas Davidsson eftersom det är Motala som gäller. Det tajta schemat ställer dock till det lite, cyklarna han haft i Polen och Ungern hinner inte komma till Motala.

– Det är inte optimalt men man får gilla läget. Jag kör på tre cyklar så jag får ta tredjecykeln medan en av brorsans (Daniel Davidsson) cyklar blir reserv på tisdag. Bussen hinner inte hem från Ungern tyvärr, säger Davidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!