– En fest hela kvällen, säger klubbchef Pär Beckne med minuter kvar til slutsignal. Kul att folk sluter upp och stöttar laget genom att komma hit.

IFK hade ledningen med både 1–0 och 2–0, Hammarby kom ifatt med två snabba mål, Jonas Enander satte 3–2 men på slutet kunde Hammarby kvittera till 3–3 så att lagen delade på poängen.

Det första riktigt bra läget hade Fredrik Lönn, efter knappt tio minuter, när han på en snabb kontring fick bollen en bit utanför straffområdet i hög fart men skotte gick en bit utanför.

Artikelbild

Matchbilden blev ungefär som man hade kunnat förväntat sig, med mycket bollinnehav för Hammarby men med tätt och uppoffrande spel från hemmalaget som gjorde det väldigt svårt att ta sig igenom i mitten.

IFK:s täta spel skapade en tydlig frustration hos gästerna som inom bara några minuter ådrog sig två utvisningar. Strax efter den andra fick Philip Florén tag i bollen efter en dålig nedtagning av en Hammarbyspelare och fick ett friläge som han inte gjorde något misstag på utan satte 1–0.

Efter halva den första halveken gjorde det milda och fuktiga vädret att isen började bli hoppig och svårbemästrad, vilket gjorde det i princip omöjligt att spela bandy utmed isen.

Istället blev det lyror, lyror, lyror och långa utkast från målvakterna.

Artikelbild

Inte särskilt kul att se på, och inte blev det särskilt många chanser att rapportera om heller.

Inte förrän IFK plötsligt, från ingenstans, fick en chans och satte 2–0 genom Jonas Enander som på Kasperi Hirvonens passning hittade målet ur dålig vinkel.

Artikelbild

Efter paus, på nyspolad is, satte Hammarby hög fart direkt och vaskade fram en hörna. På den fick Christoffer Fagerström och Jussi Aaltonen, IFK:s målvakt, kunde inte hindra att det blev 2–1.

Under en stund var IFK rejält pressat men inte minst tack vare flera fina räddningar från Jussi Aaltonen (matchens lirare) så lyckades man hålla tätt och klara av två raka utvisningar.

Artikelbild

Hammarby fortsatte att pressa på hårt och IFK fick allt svårare att få tag i snabba bortaspelare.

Och i den 73:e minuten kom utdelningen. David Pizzoni Elfving fick bra träff på en hörna och satte 2–2 i nättaket.

Artikelbild

Nu trodde nog de flesta att gästerna skulle ta över helt och vinna klart, men mitt i den värsta pressen fick Jonas Enander en ny chans och satte sitt andra mål för kvällen, även den gång ur dålig vinkel, till 3–2.

De sista minuterna blev en enda lång kamp på en hoppig is och det blev en fast situation, en hörna, som gav utdelning.

Artikelbild

David Pizzoni Elfving gjorde precis likadant som vid sitt första hörnmål, rakade in bollen, till 3–3.

Mer blev det inte.