Söderlund: "Nu blir det på en annan nivå"

Till slut blev det playoff för Motala AIF. Tränaren Patrik Söderlund gästar veckans Sportsnack och berättar om motståndarlaget Glimåkra från Skåne.

Äventyret startar på torsdag med första matchen i Iverhallen i Motala, en krock med IFK-bandyns åttondel. Maif spelar match två i Glimåkra utanför Kristianstad på lördag och en eventuell match tre på söndag.

Förlust mot "Glimma" betyder att säsongen redan i helgen är över för Motalalaget. Seger betyder avancemang till kvalserien till division 2 som är en sjulagsserie med enkelmöten och sex matcher.

Maif har fått ihop defensiven och därför nått så här långt. Laget har bra förstaline med spelare som Jimmy Bothén, Pontus Ronell och Robin Jonsson.

– Det är tävling nu, då blir det på en annan nivå, säger Patrik Söderlund som varnar för Glimåkra som slagit Pantern och har fem vinster på de sex senaste i alltrean.

Söderlund gör sin tredje säsong i Maif denna sejour och i video-Sportsnack, som kan ses på mvt.se, berättar han om sin hockeypassion och lite om gamla tider.

Personligt: Namn: Patrik Söderlund. Ålder: 48 år. Bor: Hus i Vedemö. Familj: Fru och tre barn. Yrke: Jobbar med teknisk beredning och försäljning, med marknadsfrågor på Svenska maskinskyltfabriken i Linköping. Fritidsintressen: Ishockey, idrott, fiske, golf. Förebild: Börje Salming. Drömresemål: Trivs bra hemma. Blir glad av: Framgång. Blir irriterad på: Orättvisa. Lyssnar på: Rock. Bästa tv-program: Sportspegeln. Favoritlag: Motala AIF Hockey. Okänd talang: Kan spela klarinett. Hoppas på 2020: Att säsongen med Maif fortsätter fyra veckor till, och att det blir en kanonsommar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa