Smäller högst i karriären

Största segern i karriären. Den tog Henrik Appelskog när han och Tom Kristensson säkrade totalsegern i Opel Adam cup i Tyskland.

21 oktober 2017 17:52

På vägarna runt Kirchham i Tyskland avgjordes finalen i Opel Adam cup och Henrik Appelskog och föraren Tom Kristensson hade skaffat sig de allra bästa förutsättningarna inför avgörandet.

De toppade sammandraget och om värste konkurrenten, dansken Jacob Madsen, skulle vinna så hade de ändå råd att sluta på tredje plats och ändå ta hem mästerskapet.

Och med starten de fick på fredagens sträckor så såg det ut som att de skulle kunna defilera i mål. För inför lördagens avslutande sträckor så var de i ledningen med 7,7 sekunder ner till Madsen.

– Vi var jättesnabba då när det var torrt. Vi kände redan när vi rekade att de sträckorna skulle passa oss, säger Appelskog när vi når honom på väg in till serviceområdet efter målgång på sista sträckan.

Och någon defilering blev det inte. För under natten började det regna och duon tappade tid redan på de inledande sträckorna på lördagen och det hann bli lite nervöst innan det var avgjort.

– Det blev lite onödigt spännande på slutet. Vi krökte ju ett styrstag på näst sista sträckan. Så bilen blev väldigt svårkörd så vi hade dåliga tider på de två sista sträckorna. Men vi hade rätt bra marginal så vi lyckades hålla undan och bli tvåa bakom Madsen och det räckte ju för att vinna cupen. Så nu är livet på topp, säger Appelskog som innan han ens hunnit ta emot pokalen rankar segern som den största i karriären.

– Jag sa det till Tom efter att vi gått i mål på sista sträckan att det var ungefär samma känsla som när man vann SM första gången. Men det här är snäppet högre. Det är en internationell serie med 24 identiska bilar så det är ju stort att vinna den. Så det är högst upp i dagsläget, säger Appelskog.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson